Sandžak bi mogao dobiti fudbalsku zvijezdu: Statistika u reprezentaciji je impresvina
FOTO: Guliverimage

U klubu rutiner pred golom

Sandžak bi mogao dobiti fudbalsku zvijezdu: Statistika u reprezentaciji je impresvina

H. Zilić

Tinejdžer koji je privukao pažnju evropskih klubova briljira u juniorskim kategorijama Wolfsburga, mnogi ga smatraju "novim Džekom" jer pdosjeća stilom igre na našeg Dijamanta, a posebno impresivnu statistiku ima u reprezentativnim kategorijama.

Riječ je od 18-godišnjem napadaču Dženanu Pejčinović koji posljednje dvije godine igra na nevjerovatnom nivou, na kojem je nastavio i ove sezone.

Dženan dolazi iz sportske porodice, otac Dževad mu je bivši fudbaler, a porijeklom su iz Plava iz Crne Gore.

Interesantna karijera je vezana za ovog momka. Počeo je u Bayernu, zatim prešao u Augsburg, da bi se skrasio u Wolfsburgu gdje oduševljava.

Samo u ovoj sezoni za juniore Wolfsburga odigrao je deset utakmica u svim takmičenjima i postigao 11 golova, dodao je i tri asistencije.

Oglasi

Vukovi dobro trljaju ruke jer su za Pejčinovića već počele stizati ponude evropskih klubova koje su glat odbijene i sigurno ga Wolfsburg neće tek tako pustiti.

"Ovdje mogu trenirati s profesionalcima i trebao bih polako dobivati šansu. Iako su me tražili neki veliki klubovi, mislim da nema smisla u mojim godinama napraviti tako veliki korak. Perspektiva koju mi nudi Wolfsburg bila je presudna", rekao je Pejčinović još prošle godine u izjavi za Kicker.

Počeo kao Đetić, a sada ruši rekorde u dresu Njemačke

Pored klupske Pejčinović ima i zanimljivu reprezentativnu karijeru iza koje se krije nevjerovatna statistika.

Za mlađe kategorije Njemačke odigrao je 35 utakmica i vjerovali ili ne, postigao 35 golova što dovoljno govori o kakovm se talentovanom napadaču radi.

Interesantno da u svakoj od selekcija Elfa ima 100% učinak. Tako za U19 reprezentaciju Njemačke ima šest golova u šest utakmica, za U18 reprezentaciju je skupio deset utakmica i deset golova. U U17 selekciji Njemačke na 17 utakmica postigao je 17 golova, a u U16 selekciji na dvije utakmice ima dva gola, zaista nesvakidašnje u svijetu fudbala.

Opis nije dostupan.
FOTO - EPA: Pejčinović u akciji na duelu U19 selekcije Poljske i Njemačke

Međutim njegova reprezentativna avantura počela je 2019. godine kada je igrao za U15 reprezentaciju Crne Gore, zemlje odakle dolaze njegovi roditelji. Pejčinović je za Đetiće odigrao šest mečeva i postigao jedan pogodak, a nakon toga izabrao je Njemačku.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Naravno, još uvijek ima vremena da donese konačnu odluku oko nastupa za seniorsku reprezentaciju, ali sudeći prema partijama teško će ga Nijemci pustiti, a nema sumnje da bi ga Crnogorci rado vidjeli u svojoj selekciji.

Možemo reći da je i prostor Sandžaka dobio momka koji puno obećava, a možda uskoro i postane evropska i svjetska fudbalska zvijezda.

Top Komentari

Dovesti ga odmah u BH reprezentaciju.
1 0
Mislim da bi Džeko, Miske , Spahic,Pjanic uz koju poruku do mladog bošnje iz Sandzaka mogli preokrenuti stvari i da Pejčinovic zaigra za Zmajeve.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije