Slučajno ili ne, ali Modrić je natpisom na dukserici očitao lekciju svim "ex-yu" narodima!

Tokom druženja sa fanovima

Slučajno ili ne, ali Modrić je natpisom na dukserici očitao lekciju svim "ex-yu" narodima!

Admin Čaušević

Društvenim mrežama već nekoliko sedmica kruži snimak Luke Modrića druženja sa fanovima. Tom prilikom Hrvat je nosio duksericu s natpisom koja je na neki način znakovita poruka za sve naroda u regionu.

Sportisti su obično najbolji mogući ambasadori svoje zemlje, ali na neki način i zvijezde vodilje za sve političare, pogotovo se to odnosi na na područje Balkana.

I dok su na društvenim mrežama vrlo česte rasprave prepune mržnje i nacionalizma, dok političari traže način da podgriju vatru među narodima, sa sportistima je sušta suprotnost.

Gdje su god igrači sa područja bivše Jugoslavije igrali zajedno, bili su kao jedno i uopšte nisu gledali na nacionalnost, posljednji primjer je svakako turski Fenerbahce.

Svlačionicu u Fenerbahceu dijele Edin Džeko (BiH), Dominik Livaković (Hrvatska), Dušan Tadić (Srbija) i Miha Zajc (Slovenija). Ovaj kvartet je odmah formirao tzv. balkanski klan i drže se kao jedno.

Oglasi

O tome je nedavno govorio i Livaković koji je kazao da je jako zahvalan načinu na koji su ga Džeko i Tadić dočekali u Istanbulu nakon njegovog transfera iz Dinama.

Slučajno ili ne, prije nekoliko sedmica i Luka Modrić je natpisom na dukserici na neki način očitao lekciju svim narodima sa područja bivše Jugoslavije.

Naime, tokom jednog druženja Modrić je nosio crnu duksericu na kojoj je zlatnim bojom bilo napisana miroljubiva poruka: "Ljubi bližnjeg svog."

Upravo to je možda i najbolja moguća poruka za sve narode na ovim prostorima, ali i za narode širom svijeta.

Inače, Modrić prolazi kroz dosta iskušenja u Real Madridu. Trenutno je povrijeđen, međutim trebao bi biti spreman za narednu utakmicu, odnosno za duel protiv Villarreala predstojećeg vikenda.

Osvajač Zlatne lopte iz 2018. godine je ove sezone izgubio mjesto startera i prema svemu sudeći po isteku ugovora napustit će Real na kraju sezone.

Top Komentari

Chesa
Ha ha ha jeste preveli
3 0
CeZenicaLik
Dajte vise otkacite od Modrica.Dosta je vise
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi