Inter potvrdio ono što je čekao cijeli svijet, 1. februar donosi zadnji sudar titana!

Utakmica koja se čekala

Inter potvrdio ono što je čekao cijeli svijet, 1. februar donosi zadnji sudar titana!

E. Čaušević

Inter iz Miamija potvrdio je na zvaničnoj stranici da će u sklopu priprema za iduću sezonu učestvovati na turniru u Saudijskoj Arabiji, a ono o čemu se špekulisalo mjesecima sada je konačno obznanjeno.

U posljednje vrijeme bilo je dosta špekulacija da bi Lionel Messi mogao napustiti Inter Miami na kraju ove godine i vratiti se u Evropu na posudbu do kraja sezone, ali sada je jasno svima da se to neće desiti.

Messi je stavio tačku na igračku karijeru u Evropi i nema namjeru napuštati Inter, te će biti s ekipom i na pripremama za novu sezonu koja bi u Americi trebala početi krajem februara iduće godine.

Inter je već napravio plan priprema za novu sezonu, a klub iz Miamija potvrdio je sinoć ono što je fudbalska javnost čekala već sedmicama.

Naime, ovaj američki klub će dio priprema provesti u Saudijskoj Arabiji gdje će učestvovati na turniru koji će se igrati u Riyadhu, te su iz Intera potvrdili da nas čeka još jedan sudar titana.

Oglasi

Naravno, u pitanju je okršaj Messija i Cristiana Ronalda koji su obilježili nevjerovatnu eru u fudbalu i u prošlosti imali mnoštvo sjajnih duela na terenu.

Obojica su na zalasku karijere, a čini se da ćemo po zadnji put gledati njih dvojicu na suprotnim stranama.

To će se desiti 1. februara kada će igrati Inter i Al Nassr na pomenutom turniru i nema sumnje da će to biti pravi spektakl, a ljubitelji fudbala već su počeli odbrojavanje do te utakmice.

No, Inter će prvo odmjeriti snage protiv Al Hilala na Kingdom Areni u Riyadhu, a ovaj tim predvodit će zvijezde poput Neymara, Aleksandra Mitrovića, Sergeja Milinkovića-Savića...Taj meč zakazan je za 29. januar.

Oglasi

Meč protiv Al Nassra će se igrati na istom stadionu 1. februara, a čak je i Inter objavio na zvaničnoj stranici da će to biti najvjerovatnije zadnji okršaj koji će imati Messi i Ronaldo što se svakako ne smije propustiti.

U međusobnim okršajima Messi uspješniji od Ronalda

Messi i Ronaldo su se u karijeri na terenu sreli čak 35 puta. Messi ima 16 pobjeda, dok je Ronaldo na učinku od 10 trijumfa, a devet mečeva završeno je bez pobjednika. U tim okršajima Messi je dao 21 gol i upisao 12 asistencija, dok je CR postigao 20 golova i ima jednu asistenciju.

Naravno, najviše puta sastajali su se dok su igrali za Barcelonu, odnosno Real Madrid i neke od tih El Clasica nećemo nikada zaboraviti.

Top Komentari

Drakula
Ja igraca i k uca i osvajaca lopte zadnu 15 utakmica u raspalom Mlsu njje dao. Da ti j mrtvu porodicu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi