Skandinavska bajka se nastavlja, Manchester United nokautiran!
FOTO: EPA

Liga prvaka, grupa A

Skandinavska bajka se nastavlja, Manchester United nokautiran!

Haris Zilić

U grupi A Lige prvaka bila je prava drama u posljednjem šestom kolu, gdje su tri tima bila u igri za osminu finala jer je Bayern već ranije osigurao prvo mjesto u grupi.

Veoma borben meč odigran je u Danskoj na kultnom Parkenu gdje je Kopenhagen dočekao turski glatasaray.

Oba tima su tražila trijumf za nokaut fazu, a na kraju je utakmica zavrešna rezultatom 1:0 za domaće. Gol za Kopenhagen postigao je Lerager u 58. minuti na asistenciju Achourija. Dovoljno za veliko slavlje večeras u Danskoj. Strijelac Leager je u 90. minuti dobio crveni karton, tako da je prvak Danske meč završio s igračem manje, ali to nije puno pomoglo gostima.

U drugom meču grupe Manchester United je dočekao Bayern i tražio pobjedu također za evropsko proljeće čak i u nekim kombinacijama za osminu finala Lige prvaka, ali na kraju ostako kratkih rukava.

Bayern je kao gost slavio 1:0 pogotkom Comana iz 71. minute susreta, asistent je bio Kane i tako su Bavarci nokautrali Manchester United.

Dakle, na kraju grupe A, Bayern je prvi sa 16 bodova, Kopenhagen drugoplasirani sa osam bodova i ova dva tima idu u nokaut fazu, tačnije u osminu finala Lige prvaka.

Oglasi

Galatasaray ima evropsko proljeće, završili su trećeplasirani sa pet osvojenih bodova i sele u šesnaestinu finala Evropa lige, a Manchester United je u konačnici fenjeraš grupe sa četiri boda i tako su Crveno đavoli okončali užasnu evropsku sezonu.

Liga prvaka, grupa A, 6. kolo:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Kopenhagen - Galatasaray 1:0

Manchester United - Bayern Munchen 0:1

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Viper20
Meguaire,Casemiro,Martinez,Mount,Eriksen,Requlion is injur...
1 4
Mel_Glupson
Miševi javite se ...nemoj da se stidite i sramotite... sacekajte sledecu protiv liverpula ..onda se počnite stiditi i skrivati Miševiiiiii gggmmuuuuu hahaha
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti