Na semaforu 97. minut, rezultat je 2:2, a momak porijeklom iz Cazina izvodi čudo i baca sve u trans!

Golčina za pobjedu

Na semaforu 97. minut, rezultat je 2:2, a momak porijeklom iz Cazina izvodi čudo i baca sve u trans!

Endin Čaušević

Palermo je sinoć pred svojim navijačima u fantastičnoj utakmici pobijedio Cremonese nakon preokreta sa 3:2 u meču 19. kola italijanske Serije B, a junak ovog tima bio je nesuđeni bh. reprezentativac Leo Štulac koji je zabio nestvaran gol za pobjedu domaćih i to u 97. minuti.

Na stadionu Renzo Barbera u Palermu gledali smo fantastičan okršaj na kojem smo vidjeli pet golova, nevjerovatan preokret domaćeg tima i pogodak iz skoro nemoguće pozicije u zadnjim sekundama utakmice.

Cremonese je odigrao odličnu utakmicu u Palermu i činilo se da će s punim plijenom da napusti ovaj grad jer je u dva navrata gostujući tim imao prednost, ali se domaći nisu predavali.

Gosti su poveli već u sedmoj minuti golom Ghiglionea, ali Palermo je na 1:1 poravnao desetak minuta kasnije preko Nedelcearua. Međutim, Cremonese je uspio u 32. minuti ponovo da povode, a ovaj put mrežu domaćih trese Castagnetti za 1:2.

Cremonese je u 54. minuti zabio i gol za 1:3 preko Code, ali je isti poništen zbog ofsajda. Činilo se da Palermo jednostavno nema snage da se ponovo vrati u meč, ali domaći su u finišu uspjeli da naprave čudo.

Oglasi

Stvari na sami početak vratio je Federico Di Francesco koji je u 72. minuti zabio pogodak za 2:2, ali detalj koji je obilježio spektakl u Palermu desio se u posljednjim sekundama.

Na semaforu je bila 97. minuta i domaći su dobili slobodan udarac iz kojeg su svi očekivali centaršut. Loptu je namjestio slovenski reprezentativac Leo Štulac i čekalo se da ju centrira u kazneni prostor, ali on je odlučio da šutira i zabio je gol za 3:2 iz skoro nemoguće situacije.

Nakon toga nastala je erupcija oduševljenja na tribinama jer su svi znali da je meč završen i da će Palermo da pobijedi. Štulac je zabio gol karijere, a njegovu majstoriju POGLEDAJTE OVDJE.

Inače, riječ je 29-godišnjem defanzivnom veznjaku koji je inače porijeklom iz Cazina i svojevremeno se povezivao s reprezentacijom Bosne i Hercegovine, ali je na kraju zaigrao za Sloveniju.

Ponikao je u Koperu iz kojeg je na ljeto 2016. godine stigao u Italiju i potpisao za Veneziju. Prije dolaska u Palermo igrao je još za Parmu i Empoli. U tekućoj sezoni je na 17 mečeva dao četiri gola i upisao dvije asistencije, a za Sloveniju je od debija u septembru 2018. godine odigrao osam utakmica.

Palermo je ovom pobjedom stigao na šesto mjesto Serije B i izjednačio se upravo s Cremoneseom koji je peti, te oba kluba sada imaju po 32 boda. Lider u Seriji B je Parma sa 41 bodom nakon 19 utakmica.

Top Komentari

BosnaH
Da li vas je sramota napisati ovo? Centarsut , greska golmana...nista drugo .. Kakvo "cudo"
2 0
antiTrojkas
OVAJ PROPALI TROJKASKI PREPRODANI PORTALCIC , ako ne pise o Modricu, dusi nas o Slovencima, Srbima,glupostima...
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti