Rođeni počeli sa radom, stigao i povratnik, glavni dio priprema u Turskoj

Optimizam u redovima Mostaraca

Rođeni počeli sa radom, stigao i povratnik, glavni dio priprema u Turskoj

Samir Mlaćo, foto: Admin Čaušević

FK Velež je danas nakon press konferencije počeo sa pripremama za drugi dio sezone.

Rođeni su trećeplasirani i imaju razloga za sreću, ali svjesni su da ništa nije gotovo. Moraju nastaviti u istom tempu kako bi izborili plasman u Evropu, što je i bio cilj uoči same sezone.

Kako je već rekao šef struke Dean Klafurić, Alen Krajnc će napustiti Velež s obzirom da se nije oporavio i zatražio je raskid saradnje.

Od novih imena danas su bili Vito Čaić i golman Tomislav Duka, a Klafurić je najavio nove potpise u naredna dva dana.

Klafurić je obavio i razgovore sa igračima                                                                                                                                                                                     

Danas se pojavio i Brazilac Elzo Lohan koji je bio na posudbi u Velež Nevesinju i on će imati priliku da se nametne stručnom štabu, te eventualno u drugom dijelu sezone ostane u Mostaru.

Danas nije bilo brazilskog defanzivca Brune Oliveire, ali razlozi nisu poznati, no očekuje se da on uskoro bude sa ekipom, s obzirom da je otišao na odmor u svoju rodnu zemlju.

Oglasi

Rođeni će glavni dio priprema odraditi u Turskoj, a već su dogovorene i kvalitetne provjere.

Klafurić danas zračio optimizmom

"Do sada su potpisali Čaić i Duka. Vito Čaić je mlad igrač, reprezentativac svih omladinskih selekcija Hrvatske, ima i dva nastupa za prvu momčad Dinama i tu smo napravili saradnju, gdje ćemo pomoći u razvoju tog mladog igrača, a isto tako saradnja je obostrana za sve strane.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čaić dolazi da poboljša i druge naše mlade igrače, on ima bh. papire, te će nam biti igrač koji će još više oplemeniti mlade igrače. Tomislav Duka ima bogato iskustvo, dovodimo ga da bi Ribića poslali na posudbu, a on već dugo sjedi na klupi. Želimo da se razvija, a Hadžikić je fantastičan golman, kao i mladi Nanić. Željeli smo dovesti iskusnog golmana i poboljšati atmosferu u svlačionici.

Dino Hasanović je povrijeđen, Krajnc se nije uspješno oporavio, ne znam ni koja mu je više operacija i sa njim ćemo raskinuti ugovor, na njegov zahtjev", istakao je između ostalog Klafurić.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zalik
Idemo ludo Idemo jako
3 2
limvotemirvah
Puna podrska za nase Rodjene. Ove godine ste siguran putnik u Europu, a to ste i zasluzili. Bice jos posudbi od Mirve, poguracemo vas bratski kad god budemo mogli.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi