Legendarni O'Neal žestoko nasrnuo na Nurkića: "Slušaj Nurkif ili kako se već zoveš..."
Nevjerovatan istup Shaquillea O'Neala prema Jusufu Nurkiću

Shaq brutalan

Legendarni O'Neal žestoko nasrnuo na Nurkića: "Slušaj Nurkif ili kako se već zoveš..."

Midhat Šljivak

Legendarni NBA centar Shaquille O'Neal žestoko je večeras prozvao bh. košarkaša Jusufa Nurkića. Shaq je čuo kako Nurkić želi tužiti Draymonda Greena za napad, nakon što ga je ovaj mučki udario na parketu. Poprilično je O'Neal bio žestok prema bh. košarkašu.

Draymond Green je mučki udario Jusufa Nurkića krajem prošle godine i NBA liga ga je suspendovala na neodređeno. Shaquille O'Neal je odmah stao na stranu zvijezde Golden State Warriorsa i smatrao je da Green uopšte ne treba biti kažnjen.

Međutim, NBA liga je košarkaša Golden Statea suspendovala na neodređeno. On je više od mjesec dana bio van aktivnosti svog tima, a sada se Shaq ponovo sjetio Nurkića i Greena i bio je poprilično žestok prema bh. košarkašu.

NBA legenda je pročitala kako Jusuf ima namjeru tužiti Greena i zbog toga je Bosansku zvijer nazvao mekušcem.

"Ne znam je li istina ili ne, ali želim se obratiti Jusufu Nurkifu... Nurkiću, kako god se zvao", počeo je Shaq i dodao je:

Oglasi

"Priča se o podizanju prijave protiv Draymonda Greena. Imam problem s tim. To samo pokazuje kakav si mekušac. Uništit ćeš sve ono što sam ja napravio od visokih košarkaša

"Razlog, gospodine, što te je Draymond udario je taj što zna da mu nećeš uzvratiti. Mekušac si što si uopšte pomislio da podigneš tužbu.

"Ovo je nešto što bih ti rekao u lice ako bih te vidio. Ne možeš tužiti nekoga, samo moraš podići svoje veliko dupe i nekom uzvratiti udarac. Šta misliš o tome, mekušac?", poruka je Shaqa Jusufu Nurkiću.

Bh. košarkaš je odmah odgovorio na ove riječi legendarnog centra. Istakao je da nije istina da podiže bilo kakvu optužnicu.

Oglasi

"Kao prvo, nikad to nisam rekao. Ljudi izmišljaju razna sranja", poruka je Nurkića, koji potom dodaje:

"Shaqilović, ja nisam odavde. Neću uzalud bacati novac i niko se više ne tuče u ovoj NBA ligi", poručio je Nurkić

Jusuf Nurkić igra odličnu sezonu u Phoenix Sunsima

Jusuf Nurkić igra zaista dobro ove sezone u dresu Phoenix Sunsa. Odabrao je pravi tim za nastavak karijere.

Bh. centar prosječno bilježi 12.4 poena, 10.3 skokova i 3.5 asistencija po meču, no problem mu je šut iz igre.

Dosta je promašaja zicera i čistih situacija od strane Nurkića. Zbog toga mu je procenat šuta samo 48.4 posto.

Nurkić međutim odrađuje strašan posao u odbrani za Sunse. Nekad je jednostavno nepobjediv pod obručom i mnogi su osjetili njegovu snagu.

Naravno, ta snaga je čista. Ne koristi prljave poteze kao Green koji je odavno zaslužio žestoku suspenziju.

Top Komentari

Fejker
Jeli kosaska ili neki borilacki sport ? Kakvo udaranje uzvracanje ….nije deda dobar?
4 1
Zulfikar
Sada bi se mediji trebali okomiti na Shaqa jer podrzava nasilje.
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi