Klafurić riješio važnu stvar za Rođene pred put u Antaliju
Velež nije mnogo mijenjao ove zime

Kvalitetni rivali očekuju Mostarce

Klafurić riješio važnu stvar za Rođene pred put u Antaliju

Samir Mlaćo

Nogometaši Veleža sutra će put Turske gdje ih očekuje završni dio priprema ove zime.

Rođeni su vrijedno trenirali u Hercegovini, a sada žele se dodatno spremiti i spremni dočekati meč osmine finala Kupa BiH te nastavak sezone u Premijer ligi.

Šef struke Dean Klafurić saopštio je da je prelazni rok za Rođene završen.

"Idemo korak po korak, krenuli smo od osnovnih stvari. Trenutno smo na grupnom radu, radu po linijama, a igrači profesionalno izvršavaju svoje obaveze.

Nadamo se da će nas vrijeme poslužiti u Turskoj, a u planu su četiri utakmice. Želimo usavršiti naše mehanizme u igri, popraviti neke stvari i da se igrači nametnu te ispune svoju minutažu i spreme se za nastavak sezone".

Dotakao se i prelaznog roka.

Oglasi

"Imali smo možda u planu još neka dovođenja, ali u principu to je to. Odlučili smo da je ovo za sada dovoljni, idemo u tom smjeru, ali nikad se zna. U principu mi smo zaključili ovaj prelazni rok", rekao je trener Mostaraca.

Adnan Džafić je također djelovao optimistično.

"Ozbiljno radimo, igrači daju maksimum i vjerujem da će biti dobri tereni u Turskoj. Želimo da sve protekne u najboljem redu", dodao je Džafić koji vjeruje da će naredna polusezona biti bolja i za njega lično".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mostarci prvi meč u Antaliji igraju 20. januara, a posljednju pripremnu utakmicu u Turskoj imaju 3. februara.

Rivali će im biti Mura, Vejle, Alashkert, te najzvučnije ime ukrajinski Shakhtar Donetsk.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zalik
Ja se nadam da će Suljići Džafić podići formu i to su 2 pojacanja za nas automatski
0 0
Zaccheroni
Rođeni sretno na pripremnim utakmicama. Forza Velež
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi