Besim Šerbečić uskoro u novom klubu?
Na Koševu kod Rožmana nije dobio šansu

Dudić ga dobro poznaje

Besim Šerbečić uskoro u novom klubu? · Saznajemo

S. Mlaćo

Kolonija nogometaša iz Premijer lige naše zemlje u Srbiji mogla bi se povećati.

Kolonija nogometaša iz Premijer lige naše zemlje u Srbiji mogla bi se povećati.

Naime, defanzivac FK Sarajevo Besim Šerbečić mogao bi put Super lige Srbije, a njegov novi klub bi trebao biti FK Radnički Kragujevac.

Ovaj tim sa klupe predvodi Feđa Dudić koji dobro poznaje Šerbečića i vjeruje da bi bio pojačanje u zadnjoj liniji.

Šerbečić je na Koševo stigao kao veliko pojačanje, ali kod Simona Rožmana je odmah otpisan. Nije igrao, pa je sa tribina pratio susrete, ali ima važeći ugovor koji je finansijski kvalitetan, te mu neigranje nije puno zasmetalo.

Oglasi

Sada dva kluba pregovaraju oko posudbe i Šerbečića bi tako mogli gledati u komšiluku. Šerbečić je ponikao u Zvijezdi Gradačac, a zatim nastupao i za Radnik iz Bijeljine, te norveške timove Rosenborg i Aalesund.

Bio je i mladi reprezentativac naše zemlje, a debitovao je i za "A" selekciju.

Podsjetimo, Sarajevo je trenutno na pripremama u Međugorju, a Šerbečić nije među putnicima. Dobio je odriješene ruke da pronađe novi klub, ali će ostati član bordo klub, jer ima važeći ugovor.

Kada je Radnički u pitanju, ovaj klub je ove zime već doveo dva nogometaša iz Premijer lige naše zemlje.

Oglasi

Prvo je stigao sada vecć bivši član Željezničara Mehmed Ćosić. Ćosića Dudić poznaje iz FK Velež, a sada je on odlučio raskinuti saradnju na Grbavici i doći u Kragujevac.

Drugo pojačanje je Tomislav Dadić.

Dadić je nastupao u Premijer ligi u dresu Širokobriježana, a ove polusezone upisao je 13 nastupa u prvenstvu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Veliko hvala sada već bivšem klubu, suigračima, trenerima i svim ljudima u klubu, a posebno navijačima. Iako nije bilo sve kako smo svi očekivali, barem rezultatski, klub će mi ostati u odličnom sjećanju. Hvala vam od srca i želim vam svu sreću u nastavku prvenstva", rekao je Dadić nedavno po odlasku s Pecare.

Pored Dudića u stručnom štabu Radničkog je i Adnan Jahić, bivši šef struke FK Sloboda Tuzla.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
ovi igraci iz zelje i sarajva i jesu za klubova iz donjeg dijela srbijanske lige ukratko donjisu ko i klubovi him propali drzavni projekti
1 0
user1605368976
Dudić kao dom za nezbrinutu djecu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti