Iranski golman potpisao za bh. klub, bio je član Galatasaraya i Fenerbahčea
Sa potpisa ugovora

Ostaje da se vidi kako će se snaći u drugom rangu bh. nogometa

Iranski golman potpisao za bh. klub, bio je član Galatasaraya i Fenerbahčea

Samir Mlaćo

U Prvoj ligi FBiH većina klubova još uvijek nije počela sa priprema, a učinili su tu tek oni koji će igrati osminu finala Kupa naše zemlje.

U ovom rangu takmičenja gledali smo itekako zanimljiva imena, a sada stiže jedno koje definitivno može u tu 'rubriku'.

Radi se o iranskom golmanu Arashu Shargiju koji je dogovorio saradnju sa NK Zvijezda Gradačac. Zvijezda je u velikim problemima, nedavno su najavile istupanje iz lige, no sada ipak dovode internacionalce u svoje redove.

Sharghi je rođen u Iranu prije 23 godine, a ponikao je u svojoj zemlji, da bi zatim otišao u Tursku.

Nastupao je za U-19 selekciju Fenerbahčea, a zatim U-21 selekciju Galatasaraya što je zaista prava rijetkost u svijetu nogometa.

Radi se o ljutim rivalima i igrači rijetko oblače dres oba kluba. Zatim je bio bez kluba, a onda se vratio u Iran.

Oglasi

Nastupao je za klubove Navad Urmia, Esteghlal te klub pod nazivom Qala Diza, ali o navedenim zaista je teško pronaći mnogo informacija putem interneta.

Kako god, očekivanja od Iranca su u Zvijezdi sigurno velika, a on je nastupao i za reprezentaciju svoje zemlje do 23 godne.

Za mjesto među stativama borit će se sa Azurom Aljkanovićem koji se vratio na Banja Ilidžu iz BFK Simm Bau.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Zvijezdu je ove zime napustio sjajni napadač Azer Kozić, a očekuje se da potpiše Kadir Pepić koji je posljednji angažman imao u Srbiji.

Prozivka Mate Neretljaka planirana je 22. 01., te će već tada mnoge stvari biti jasnije.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

velaMo
Prije 15 dana nemaju za germe i objava bankrota i slično a sad pokupe stranca .Sigurno neće igrati za kikiriki .Europski trendovi ? ta i Barcelona jedan dan krpaju kraj s krajem a sutra nekakve bombe transfera .Uzeo Barcu za primjer mada ima tog osim Švaba?
1 0
Karanfil
Fukara do fukare,Gradačac je divno mjesto,al Zvijezda brate danas milionski dužnik,sutra se pojačava i napada viši rang.Aferim za balkan.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi