VAR poništio penal za Barcu, Xavi se okreće i u kameru nešto govori, sada otkriveno i šta

Moglo je sve biti drugačije

VAR poništio penal za Barcu, Xavi se okreće i u kameru nešto govori, sada otkriveno i šta

Edmir Škorić

Fantastičnu utakmicu odigrali su Barcelona i Villarreal u 22. kolu španske La Lige, a na kraju je viđemo osam golova uz senzacionalnu pobjedu Žute podmornice rezultatom 5:3.

Utakmica je bila zaista spektakularna. U 22. minuti je VAR poništio gol gostujućem fudbaleru Morenu, ali se on u 41. minuti "ispravio" i postigao pogodak za 0:1.

U 54. minuti novi šok za Katalonce, čiju mrežu trese Akhomach, a onda slijedi preokret Barcelone. Prvo Gundogan pogađa za 2:1 u 60., zatim asistira Pedriju az 2:2 u 68. minuti, a Baily autogolom u 71. minuti donosi domaćinu prvi put vodstvo na ovom duelu.

Villarreal je preko Guedesa u 84. izjednačio na 3:3, zbog čega se Barcelona morala otvoriti jer je trebala pobjedu, no u nadoknadi prima dva pogotka iz kontri.

No, prije tih golova, bila je jedna diskutabilna situacija kada je sudija gledao monitor i vagao je li ili nije penal za Barcelonu. Kada je sve dobro analizirao, pokazao je da penala nema. Xavi se tada okrenuo prema kameri i nešto rekao.

Oglasi

Isprva nije bilo jasno šta, no čitači s usana otkrili da je izgovorio: "Šteta". Sorleth i Morales su nakon toga postigli po jedan gol i dokrajčili Barcu.

Ko zna šta bi bilo da je dosuđen penal, ali to je več hipotetičko razmišljanje, Barceloni ostaje da razmišlja šta i kako dalje, jer očito postoje problemi u timu i rezultati u posljednje vrijeme su daleko od dobrih.

Potražite više informacija na temu La Liga:

S 44 boda Barca ostaje treća, no sada već ima 10 bodova zaostatka za vodećim Realom, koji je danas nakon preokreta slavio u gostima kod Las Palmasa (2:1). Dva boda manje od Reala ima Girona, koju sutra očekuje nimalo lako gostovanje Celti u Vigu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FudbalskiGenije
Šteta što niste pokrali, mamu vam ****m usta šugavu.
1 2
Mirsad1705
Sudije su i dalje na istoj talasnoj dužini i dalje u La Ligi VAR znači Video Assistant Real! Iako su prije nekoliko godina sudili penal protiv Barselone nakon što je Albu lopta pogodila isto kao i večeras igrača Viljareala, ja mislim da je sudija ispravno postupio - igrač Viljareala NIJE imao namjeru igrati rukom. Međutim, u narednom napadu, DVA igrača Viljareala igraju uzastopce rukom u šesnaestercu OVAJ PUT se VAR (asistirajući Realu) NIJE oglasio! Zašto? Bilo je to pri rezultatu 3:3!
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi