Xavi ponizio nesretnog momka, a zatim je Vitor Roque ušao i izveo čudo u tri minute

Kakav meč u Barceloni

Xavi ponizio nesretnog momka, a zatim je Vitor Roque ušao i izveo čudo u tri minute

Midhat Šljivak

Mladi fudbaler Barcelone Fermin Lopez (20) neće po dobrom pamtiti današnji meč La Lige protiv Osasune. Xavi Hernandez ga je ponizio izmjenom, ali je pogodio je jer rezervista Vitor Roque postigao prvijenac u dresu katalonskog kluba.

Fermin Lopez ušao je u igru u sedmoj minuti umjesto povrijeđenog Ferrana Torresa. 20-godišnjak je kolegu u svlačionicu ispratio u suzama, no i on je tako završio nakon sat vremena igre.

Iako ga je uveo s klupe Fermin je morao u svlačionicu u 62. minuti. Xavi Hernandez ga je ponizio, ali je pogodio s izmjenom.

U igru je ušao skupocjeni Brazilac Vitor Roque i to je bio pravi pogodak. Već u prvom kontaktu s loptom 18-godišnjak postiže pogodak na asistenciju Cancela za prednost od 1:0.

Oglasi

Nekoliko minuta kasnije Vitor Roque je napravio još jedan potez. Garcia ga je zaustavio nepropisno u 67. minuti i morao je u svlačionicu.

Ovo je svakako dobra stvar za 18-godišnjeg Brazilca koji je došao početkom mjeseca iz Athletico Paranaensea. Imao je na početku ogroman broj promašaja, ziceri su se redali jedan za drugim, ali konačno je proradio.

Potražite više informacija na temu La Liga:

S druge strane nesretni Fermin Lopez sigurno neće biti zadovoljan činjenicom da je na ovaj način zamijenjen. Odigrao je 50-ak minuta utakmice i morao je van terena.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FudbalskiGenije
Osasuna zaslužila mnogo više ali nisu mogli protiv sudija. Smiješan crveni.
0 2
user1620593935
Zasluzena pobjeda, cisto i posteno, a ne kao Real koji samo uz pomoc sudija moze nekoga da pobjedi...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi