Detalj koji najbolji pokazuje zašto je Modrić na klupi: Bivši robijaš "pregazio" Hrvata!

Našao se u startnoj postavi, ali...

Detalj koji najbolji pokazuje zašto je Modrić na klupi: Bivši robijaš "pregazio" Hrvata!

Admin Čaušević

Luka Modrić se nakon dvije utakmice vratio u startnu postavu Real Madrida. Hrvat je propustio mečeve protiv Almerije i Las Palmasa, dok mu je Carlo Ancelotti ukazao povjerenje protiv Getafea.

Jedan detalj iz prvog poluvremena malog madridskog derbija je otkrio zašto zapravo Carlo Ancelotti dozira Luku Modrića i vrlo često ga drži na klupi.

I dok je u prošlosti rijetko gubio duele ili manjak brzine nadomještavao pravovremenim klizećim startovima, čini se da Modrić polako prazni baterije i u tom segmentu.

Naime, prilikom jednog napada Mason Greenwood je izašao van terena, ali je bez obzira na to uspio pretrčati hrvatskog veznjaka. Taj detalj možete pogledati ovdje.

Iako je bio van terena Greenwood je stigao do lopte prije Modrića

Na Modrićevu sreću na vrijeme se pojavio Antonio Rudiger i loptu je izbacio u aut. 

Neposredno nakon toga Rudiger se požalio na povredu, dok se istovremeno moglo primjetiti kako je i Modrić čučnuo da uzme predaha, a poslije toga je obavio i lagano istezanje.

Oglasi

Evidentno je da Modrić više ne može istrpiti sve fizičke zahtjeve modernog fudbala što je pokazala i trka za Greenwoodom.

Inače, Englez je prije dvije godine završio u zatvoru zbog fizičkog nasilja i zlostavljanja djevojke zbog čega ga je Manchester United izbacio iz tima.

Svoj spokoj je pronašo u Getafeu, jedinom klubu koji mu je pristao dati utočište i može se reći da svojevremeno veliki engleski talenat igra sjajan fudbal.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ove sezone brzonogi ofanzivac je zabio četiri gola te upisao isto toliko asistencija na 17 ligaških utakmica što je svakako pohvalna statistika.

Sa druge strane Modrić je preživio januar te je ostao u Realu do kraja sezone. Hoće li preživjeti i ljeto pošto mu ističe ugovor nezahvalno je prognozirati.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BosanskaSvedska
A joj jes ga pregazio!
1 0
Robijasi_It
Kakav robijas zenski ti rod novinaru
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi