FK Željezničar predstavio još jedno pojačanje!

Crnogorac na Grbavici

FK Željezničar predstavio još jedno pojačanje! · Zvanično

Midhat Šljivak

FK Željezničar predstavio je još jedno pojačanje. Novi igrač Plavih je crnogorski defanzivac Nemanja Cavnić koji je potpisao ugovor na godinu i po.

FK Željezničar iza sebe ima katastrofalan prvi dio sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Pojačanja novom treneru Bruni Akrapoviću su neophodna kako bi Željo krenuo prema gornjem dijelu tabele, a danas je na Grbavici 'osvanuo' još jedan fudbaler.

To je crnogorski defanzivac Nemanja Cavnić. Radi se o 28-godišnjem štoperu koji je posljednji angažman imao u danskom Kogeu.

Karijeru je Cavnić počeo u Zeti iz Golubovaca. Od 2018. godine je u Danskoj, gdje je prije Kogea nastupao još za Fremad Amager.

Oglasi

Ovaj fudbaler će se ekipi Brune Akrapovića priključiti u narednim danima na pripremama u Međugorju, gdje je ove zime baza Plavih pred nastavak sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Cavnić želio biti bliže kući

Iz danskog tima nisu pravili probleme crnogorskom fudbaleru koji je izrazio želju da ode kako bi bio bliže kući. Zahvalili su mu se na saradnji.

"Postigli smo dogovor kojim smo veoma zadovoljni i zbog toga ga puštamo. Nemanja je izrazio želju da bude bliže kući, a mi smo mu tu želju ispunili", rekao je direktor Kogea Per Rud.

Cavnić je za Koge nastupio u 73 utakmice u protekle dvije i po godine. Objasnio je razloge odlaska iz Danske.

"Moj odlazak nema nikakve veze sa sportskim razlozima. Nekad morate poslušati svoje osjećaje. Porodica i ja smo odlučili da bismo željeli biti bliže kući", rekao je Cavnić i dodaje:

Oglasi

"Uživao sam u Kogeu u svakom trenutku. Bilo je dobrih i loših perioda, ali uvijek sam bio vjeran klubu, kao i on meni. Ponosan sam na ovaj period karijere i uvijek ću se sjećati nastupa ovdje", poručio je Cavnić.

Brojne promjene na Grbavici

FK Željezničar se našao u neočekivanoj borbi za opstanak nakon katastrofalnog prvog dijela sezone, pa su brojne promjene bile očekivane i neophodne.

Pored Cavnića za sada su na Grbavicu stigli Samir Radovac, Amer Hiroš, Stefan Radinović, Harun Karić, Faris Zubanović i Bismark Charles.

Filip Dujmović će pojačati konkurenciju među stativama, a u klub se vraća i lijevi bek Antonio Pavić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željo se zahvalio nekolicini poznatih lica na saradnji, pa tako na Grbavici više ne stanuju Irfan Jašarević, Mehmed Ćosić, Edin Rustemović, Allyson i Benjamin Šehić.

Golman Ajdin Mulalić je otišao na posudbu u Sloveniju, a Aleksandar Kosorić se odlučio oprostiti od plavog dresa.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Osjecam da je Željo promijenio kolosjek i da će krenuti jako i uz pomoć najvjernih navijača ili pred armijom navijača pobjeđivati i brzo zaboraviti lošu polusezonu.
2 0
FahrudinKonjHodzic
zeljkane uskoro zalit ce mnogi sto te vise nema ostace pjesma i uspomena na propalog kretena hahahahahahahaha
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi