FK Sarajevo i Mario Vrančić pronašli rješenje

Iskusni vezista nije bio u planovima Simona Rožmana

FK Sarajevo i Mario Vrančić pronašli rješenje · Saznajemo

Samir Mlaćo

Nakon pobjede boljim izvođenjem penala nad FK Sloboda u Kupu BiH, nogometaši Sarajeva sutra igraju prvi meč drugog dijela sezone Wwin lige.

Nakon pobjede boljim izvođenjem penala nad FK Sloboda, nogometaši Sarajeva sutra igraju prvi meč drugog dijela sezone Wwin lige.

Bordo momci dočekuju Široki Brijeg, a prije par dana su potvrdili rastanak sa Jelićem Baltom koji nije bio u planovima stručnog štaba, no odlučio je polusezonu ostati na Koševu.

Sada je potpisao za Slaven Belupo, a isti slučaj je imao i iskusni Mario Vrančić. Vrančić je bivši bh. reprezentativac, a radilo se o jedno od najzvučnijih transfera u Premijer ligi.

Ostao je na Koševu prvi dio sezone, a tokom zime nije pronašao novi klub. Nije ni putovao sa prvim timom na zimske pripreme, no jasno je da ima sjajan ugovor i da nije želio pristati odmah na rastanak. Sada ipak jeste. Kako saznaje SportSport, Sarajevo i Vrančić su dogovorili sporazumni raskid saradnje, a očekuje se da to uskoro bude i potvrđeno.

Oglasi

Karijeru je Vrančić počeo u njemačkom Mainzu gdje je prošao omladinski pogon i debitovao za prvi tim pod palicom jednog od najboljih svjetskih trenera današnjice, Jurgena Kloppa.

U Bundesligi, te u popluarnoj "Cvajti", Vrančić je skupio 159 nastupa, a u to vrijeme igrao je za Mainz, Darmstadt i Paderborn.

Uspio je u tom periodu provedenom u Njemačkoj postići 18 golova, te je upisao 24 asistencije, a onda je uslijedio transfer u Englesku.

Tamo je ostavio i najveći trag. Četiri godine proveo je u Norwichu, sa kojim je imao jako mnogo uspjeha i bio je ljubimac navijača.

Mario Vrančić
Mario Vrančić FK Sarajevo FK Sarajevo Pozicija: MF

Statistika

8 nastupa
3 kao starter
1 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

Uspio je Vrančić dva puta osvojiti Championship sa Norwichom, te se plasirati u Premiership. Za ovu ekipu odigrao je 134 utakmice, te je postigao 17 golova i dodao 15 aistencija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na Koševu je prvo bio na posudbi, a zatim potpisao ugovor. Ipak, ove sezone se nije naigrao i sada će u nove izazove.

Za reprezentaciju naše zemlje Vrančić je upisao šest nastupa, a ranije je nastupao za omladinske selekcije Njemačke.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ham0
Rozmane pazi sta radis
3 0
AdmirAdmir11
Rozmane da ti se ne odbije od glavu ovo sto trjeras ove igrace pogledaj malo kako su ovi igrali a kako ti ovi igraju da se nisi malo zezno
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi