Laporta s osmijehom na licu rekao ono što će proganjati Madriđane: "Taj čovjek stvarno ima m*da!"

Kad bi svi tako razmišljali...

Laporta s osmijehom na licu rekao ono što će proganjati Madriđane: "Taj čovjek stvarno ima m*da!"

Edmir Škorić

Pogled na tabelu ne čini navijače Barcelone optimističnim i sretnim, ali riječi predsjednika kluba Joana Laporte sa današnjeg kongresa svakako će im promijeniti mišljenje.

Barcelona trenutno zaostaje čak osam bodova za Real Madridom, pa su mnogi s pravom u Kataloniji pesimistični i gube nadu da klub može da odbrani titulu. Situacija za Katalonce nije laka, čekaju ih još neka teška gostovanja, ali Laportin odgovor na jedno pitanje uz osmijeh od uha do uha mijenja raspoloženje kod navijača tima iz Blaugrane.

Iako je Xavi prethodno najavio odlazak na kraju sezone, sada se pojavljuju glasine da bi mogao promijeniti odluku i ostati do kraja naredne sezone, koliko mu i vrijedi ugovor, budući da se igra katalonskog tima poboljšala u posljednje vrijeme, što se moglo vidjeti u nedavnom meču protiv Getafea, kada su slavili s 4:0, ali i u gostima kod Napolija (1:1) u Ligi prvaka.

Predsjednik Barcelone Joan Laporta također je optimističan u pogledu budućnosti. Na kongresu o budućnosti sporta koji se održava u glavnom gradu Katalonije, Laporta je upitan "postoji li šanse da se osvoji liga?".

"Postoji. Naravno da postoji", odgvorio je sa smiješkom prvi čovjek Barcelone, koji ne želi podići bijelu zastavicu i koji je uvjeren da njegov tim u preostalih 12 kola može da nadoknadi osam bodova zaostatka za Realom. 

Oglasi

Navijači Barcelone iskazali su poštovanje Laporti zbog ove izjave i većina ih na društvenim mrežama ustanovila da "taj čovjek stvarno ima m*da!".

Tokom kongresa Laporta je govorio io korištenju najnovijih tehnologija. "Tehnologija nije ni dobra ni loša. Ovisit će o tome kako ćemo je koristiti. Moramo biti sigurni da ga koristimo odgovorno i etički".

Također je najavio da će klub osnovati firmu pod nazivom "Made of genes", koja će se fokusirati na biomedicinski sektor i od koje se očekuje da će imati utjecaj na globalni sport i profesionalne sportiste.

Barca odmara sredinom sedmice, a na teren se vraća u nedjelju, 3. marta, kada u 21 sat igra u gostima protiv Athletica.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Optimista je unatoč svemu i Xavi Hernandez, koji je nakon trijumfa nad Getafeom dao slejdeću izjavu:

"Mislim da je rano, ali postoje realne opcije za borbu za naslov. Nisam bacio peškir. U dobrom smo trenutku i moramo vjerovati. Vršili smo pritisak na Gironu i Real Madrid. Ali moramo pobjeđivati ​​u svojim utakmicama. U igri smo i dalje u La Ligi i Ligi prvaka. Nažalost, nismo u Superkupu i Kupu", rekao je Xavi, a prenosi Marca.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1620593935
Dzaba sve kada real ima sudije
0 1
user1676235346
Prvenstvo je gotova prica Real vec ovu sedmicu ide na +11 sanse da Barca dobije Billbao je 0%
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi