Neredi na Grbavici pred derbi - Uhapšeno najmanje devet navijača, na terenu policija i hitna pomoć
Foto: Klix.ba

Horde zla neće moći na večerašnju utakmicu

Neredi na Grbavici pred derbi - Uhapšeno najmanje devet navijača, na terenu policija i hitna pomoć

Esmer Oštraković

Najmanje devet navijača privedeno je u službene prostorije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo nakon nereda na Grbavici uoči večerašnjeg derbija između Željezničara i Sarajeva.

Kako piše Klix sve se desilo nakon što su navijači Sarajeva iznenada došli na Grbavicu, a sa sobom su imali razne predmete kojima se mogu nanijeti tjelesne povrede.

Prema informacijama koje su se pojavile radi se o navijačima FK Sarajevo koju su se prerušili i uoči derbija "upali" na Grbavicu.

Policija je odmah reagovala na više lokacija na Grbavici, a na terenu su prisutne i specijalne jedinice, te jedinice podrške poput "Plavih beretki".

Nedugo nakon što se saznalo za "incident" iz MUP-a KS su prema navodima iz Željezničara zabranili dolazak navijačima FK Sarajevo popularnim Hordama zla dolazak na večerašnju utakmicu.

Oglasi

Pripadnici MUP-a KS nalaze se u blizini hotela Bristol gdje se vrši akcija hapšenja, a dio šetališta ograđen je žutom trakom.

Prije toga nekoliko navijača uhapšeno je u blizini Osnove škole Grbavica II, ali i u blizini džamije koja se nalazi u istom naselju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ono što je gotovo izvjesno je to da će derbi biti odigran bez gostujućih navijača, ali pitanje je da li će do početka utakmice biti nereda, obzirom na sve što se do sada desilo.

Na kraju dodajmo i to da utakmica ima veliki značaj i za Željezničar koji se nalazi u borbi za opstanak, ali i za Sarajevo koje želi mjesto koje vodi u Evropu.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ham0
Znaci devet Hordasa rastjerali sve sa grbavice. Ejvala im!
2 0
sirkrajvosa
Samo dobro ispendrečiti
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi