Petar Sučić nakon odlaska iz dresa BiH: "Hrvatska je moja domovina"
Mladi veznjak prihvatio poziv HNS-a (Foto: Marko Lukunić / Pixsell)

Jasan stav mladog veznjaka

Petar Sučić nakon odlaska iz dresa BiH: "Hrvatska je moja domovina"

M. Šljivak

Petar Sučić odlučio je dres Bosne i Hercegovine zamijeniti hrvatskim. Sada je sve službeno, a vezista Dinama je objasio zašto je odabrao da u budućnosti predstavlja Vatrene. Ističe da je to ljubav prema domovini Hrvatskoj.

Vezista GNK Dinamo Zagreb Petar Sučić obavijestio je Fudbalski savez Bosne i Hercegovine da na njega ne računaju u budućnosti i svoje usluge je stavio na raspolaganje selekciji Hrvatske.

20-godišnjak sada čeka poziv u dres Vatrenih, a za zvaničnu stranicu Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) objasnio je razloge što iz selekcije BiH prelazi među susjede.

Za njega ne postoji druga reprezentacija osim Hrvatske. Tu zemlju smatra svojom domovinom iako je rođen u Bosni i Hercegovini gdje je odigrao 24 utakmice za omladinske selekcije.

"Odluka nije bila laka te bih želio zahvaliti svima u bosanskohercegovačkom savezu i tamošnjim reprezentacijama na razumijevanju. Ipak, kao Hrvatu mi je najveća želja predstavljati Hrvatsku koja je moja domovina."

Oglasi

"Pritom želim zahvaliti čelnicima HNS-a na iskazanoj želji da predstavljam Hrvatsku, kao i Dinamu koji mi je omogućio nogometni razvoj. Nastavit ću naporno raditi kako bih ispunio san i zaigrao za hrvatsku nogometnu reprezentaciju", poručio je Petar Sučić.

HNS je dobio već svu potrebnu dokumentaciju za promjenu sportskog državljanstva. Ona ide na odobrenje u FIFA, a po završetku postupka, Sučić će imati pravo nastupa za Hrvatsku.

Kustić i Pletikosa presretni zbog odluke veziste Dinama: "Patriotska odluka"

Prvi čovjek HNS-a Marijan Kustić i tehnički direktor reprezentacije Stipe Pletikosa izrazili su veliko zadovoljstvo odlukom Sučića da igra za Hrvatsku.

"Raduje nas odluka koju je Petar donio. U proteklom razdoblju stavili smo veliki fokus na praćenje svih fudbalera hrvatskih korijena, te smatram velikim postignućem što smo praktički sve igrače koje smo prepoznali kao vrhunske potencijale uspjeli privoljeti da odaberu Hrvatsku", govori Kustić i dodaje:

"To prije svega govori o velikom patriotizmu hrvatskog naroda te obiteljima igrača, koje su uspješno tu ljubav prema Hrvatskoj prenijele na svoju djecu. Vjerujem u pozitivan rasplet ovog predmeta kod Fife, nakon čega ćemo, nadam se, moći Petru poručiti - dobrodošao u hrvatsku nogometnu obitelj."

"Petar Sučić je vrlo talentovan igrač čiji smo razvoj intenzivno pratili i neko vrijeme smo bili u kontaktu. Veseli nas naša odluka i nadamo se pozitivnom raspletu pred FIFA. Sučićev izbor je još jedan dokaz šta našim ljudima iz cijelog svijeta znače Vatreni i koliko je snažan domoljubni zanos unutar hrvatske reprezentacije", rekao je Stipe Pletikosa.

Top Komentari

Ajax11
Samo je jedan razlog a to je zato što ce sa HR odigrati bar nekoliko završnica nekog EP ili SP prije nego sa BiH . To je jedina istina ! Da je bogdom obrnuta situacija, da je BiH skoro pa uvijek na nekom prvenstvu , Slo, HR i Srbi bi uzimali BiH pasoše samo da igraju
8 1
user1676313422
pozdravi alena halilovica valjda doguras ko i on!
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi