Je li Liverpool 'opljačkan' u posljednjim sekundama? Ovaj detalj mogao bi odlučiti šampiona!
Sumnjiva situacija u posljednjim sekundama, sudije se nisu oglasile

U derbiju protiv Manchester Cityja

Je li Liverpool 'opljačkan' u posljednjim sekundama? Ovaj detalj mogao bi odlučiti šampiona!

Midhat Šljivak

Liverpool i Manchester City remizirali su (1:1) u susretu u 28. kolu engleske Premier lige. Bod je ostavio Redse ispred Građana, no dosta će se pričati o situaciji iz 99. minute susreta i potencijalnom penalu koji nije dosuđen za domaće.

Liverpool i Manchester City odigrali su zaista spektakularan meč na Anfieldu. Na kraju je završeno 1:1, pa su Redsi zadržali prednost od jednog boda ispred Cityja.

Ipak, ono što je bacilo mrlju na ovaj derbi je situacija iz nadoknade meča. Po mišljenju mnogih Liverpool je opljačkan za čist penal.

Sudija Michael Oliver, te ljudi iz VAR sobe, donijeli su odluku kako start Jeremyja Dokua nad nad Alexisom Mac Allisterom nije za penala.

Oglasi

Ovo je naravno razbijesnilo navijače Redsa. Ne mogu da vjeruju da Oliver i VAR soba nisu reagovali na ovakav start i da nije dosuđen penal u korist Liverpoola.

"U kojem svijetu ovo nije penal? Da je Mac Allister u dresu Cityja, ovo bi bilo dosuđeno", samo je jedan od komentara na ovu odluku sudije Olivera i VAR sobe.

City se na kraju 'izvukao' iz ove situacije. Sudije su odlučile kako nema elemenata za penala i na kraju je meč završen neriješenim rezultatom 1:1.

Podjelom bodova na Anfieldu može najviše biti zadovoljan Arsenal. Topnici su sada na vrhu Premier lige sa 64 boda, koliko ima i Liverpool. City je bod ispod.

Do kraja sezone nas čeka zaista žestoka borba za titulu. Nema dileme da će biti dosta uzbudljivo i odavno se nije desilo da tri tima vode ovakvu bitku za trofej.

Već u narednom kolu slijedi nam još jedan spektakl. Manchester City će na Etihadu ugostiti Arsenal, ali bez obzira na rezultat do kraja sezone ima još dosta da se igra i svaki kiks bit će problem za bilo koji tim.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Liverpool je i u narednom kolu domaćin, a u goste im stiže neugodni Brighton.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Manijakcolonia
Prema pravilniku Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA), sudac može dosuditi penal ako smatra da je igrač napravio prekršaj koji je spriječio ili smanjio mogućnost postizanja gola. Međutim, sudac također mora uzeti u obzir kontekst situacije, kao što su brzina igre, položaj igrača, intenzitet kontakta i reakcija igrača. S obzirom na situaciju iz snimka, Doku podiže nogu a ovaj se "zabija" u tu istu nogu. Nije penal. Ako je po vama ovo penal, nadam se da će Džeko u mečevima protiv Ukrajine samo da se zabija u noge igračima i eto nama plasmana.
6 3
Culer
Očigledan, jasan penal. Istina nesmotreno, ali udaranje igrača đonom u predjelu grudnog koša. Koliko je PL fantastično takmičenje, sudije su im katastrofalno zaostali.
5 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti