Džemat u svlačionici Kraljeva: Broj postača u Realu je impresivan, povećan je odlaskom Benzeme

Evo o kojim fudbalerima je riječ

Džemat u svlačionici Kraljeva: Broj postača u Realu je impresivan, povećan je odlaskom Benzeme

Admin Čaušević

Kada su u pitanju najveći fudbalski klubovi svijeta Real Madrid možda ima i najviše postača u svojim redovima. Zanimljivo da se ta brojka povećala otkako je Kraljeve prošlog ljeta napustio Karim Benzema.

Do svog odlaska iz Reala Benzema je bio najpopularniji fudbaler musliman u svlačionici Kraljeva te uopšte nije krio svoju vjersku pripadnost. Posebno je to bilo izražajno u posljednjih nekoliko godina.

Benzema je putem društvenih mreža redovno obavještavao svoje fanove o vjerskim aktivnostima, posebno je to bio slučaj u vrijeme ramazana, mjeseca kada se muslimani od zore do zalaska sunca suzdržavaju od jela i pića.

Osvajač Zlatne lopte je Kraljeve napustio na ljeto 2023. godine i otišao u Al Ittihad, a zanimljivo da se broj muslimanskih fudbalera u svlačionici Kraljeva povećao.

Prije nekoliko dana je nastupio mjesec ramazan te je ponovo postala aktuelna tema oko fudbalera postača te da li će se praviti male pauze na mečevima u najjačim ligama Evrope.

Oglasi

Broj fudbalera u svlačionici Reala koji praktikuju post je poprilično impresivan pa tako se čak četvorica prvotimaca Kraljeva drže posta.

Antonio Rudiger je taj koji ne krije svoja vjerska uvjerenja te golove i uspjehe redovno proslavlja padanjem na sedždu, tako je bilo i nakon što je zabio protiv Celte u posljednjem meču.

Osim njemačkog štopera od ranije je u svlačionici Reala kada su muslimanski fudbaleri Ferland Mendy, a na ljeto 2023. godine pridružila su im se još dvojica.

U pitanju su mladi turski veznjak Arda Guler koji također često ističe pripadnost islamu, kao i Brahim Diaz koji se vratio sa posudbe iz Milana, a u međuvremenu je izabrao reprezentaciju Maroka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

S obzirom da je Real vrhunski klub koji se brine za svaki detalj o svojim igračima te im je omogućen poseban režim ishrane post na dan utakmice se odražava na izdanja na terenu.

Inače, Los Blancosi su bili među prvim slavnim velikanima koji su muslimanima čestitali dolazak ramazana koji ove kalendarske godine traje od 10. marta do 9. aprila.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bk123
Svaka čast svakoma al ova vijest nema nikakve veze sa sportom...ustvari na ovom portalu sve manje i manje je sportskih vijesti....bitno je ko je koga opleo, ko se skinuo, tko posti itd itd. Ajmo još malo o Wandi, ono Pipenovoj kuraveli, o Dzinovicu i tko.munje natego zenu...toliko gluposti na sportskom portalu...Al lakše je to nego se pozabaviti o nepravilnostima u sportu, ne organizaciji sporta, slabim vještina itd
2 0
matej1996
Koliko katolika ima?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi