Novinar uglednog BBC-a je bio u srijedu na Koševu, začudio se zbog svega viđenog

Utakmica Kupa Sarajevo - Borac završena prije vremena

Novinar uglednog BBC-a je bio u srijedu na Koševu, začudio se zbog svega viđenog

A. Čaušević

Bh. fudbal je poslao još jednu lošu reklamu ne samo u region već i u svijet. Revanš meču četvrtfinala Kupa BiH između Sarajeva i Borca prisustvovao je i novinar uglednog BBC-ja te je svjedočio kako je sam naveo neobičnim scenama.

Na oko tri minute prije kraja kontroverznim faulom sudija Mateo Musa je "natjerao" predstavnike FK Sarajevo da utrče na teren zbog čega će platiti skupu cijenu. Prvo je to uradila klupa, zatim određeni predstavnici ispred istočne tribine, a na kraju i Ismir Mirvić.

Bilo je to nekoliko izuzetno napetih minuta koje su na sreću završene bez fizičkog sukoba, ali daleko od toga da Bordo klub neće biti kažnjen zbog svega šta se desilo.

Susret je na kraju prekinut i prema svemu sudeći bit će registrovan službenim rezutatom 3:0 u korist Borca koji tako idu u polufinale Kupa.

Prema podacima Saveza na tribinama stadiona Asim Ferhatović bilo je nešto više od 3.500 gledatelja, a među njima i novinar BBC-ja, Cliff Pledge.

Oglasi

Britanac je inače freelancer, a istovremeno je angažovan na BBC radiju te još nekoliko emisija, u srijedu je odlučio prisustovati meču Sarajevo - Borac.

U objavi na X-u Pledge je postavio nekoliko fotografija, naveo je da je atmosfera bila simpatična, dok je posebnu pažnju posvetio kako je sam naveo "neobičnim scenama".

"Fantastična atmosfera na utakmici FK Sarajevo, ali su na kraju meča četvrtfinala kupa BiH viđene neviđene scene"

"Dok je Borac vodio sa 2:1, domaća ekipa je napustila meč u znak protesta prema sudiji."

"Vratili su se samo kako bi aplaudirali svojim navijačima koji su podržali njihov potez", naveo je britanski novinar.

Inače, FK Sarajevo bi još danas trebalo saznati kaznu za incident, a prema svemu sudeći bit će poprilično rigorozna. Ne isključuje se ni oduzimanje bodova.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Hitne sjednice Takmičarske komisije Saveza bit će održana tokom dana, a Sarajevo će, odnosno oni koju budu kažnjeni, kaznu početi odrađivati već u subotu na meču 23. kola WWin lige protiv GOŠK-a.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ecosport
Oduzeti im 10 bodova, 100 hiljada KM kazne, doživotna zabrana debelom krmku precjeniku, 3 godine FKS zabrane igranja Kupa BiH. Zaslužuju da dođu u borbu za ostanak u ligi. Ovo je blamaža šta su uradili i navijači samo griješe što podržavaju ovakav potez. Ovim potezom uprava i stručni štab su htjeli da kažu da se ne mogu boriti protiv sudija, a ustvari se ne mogu boriti ni protiv koga jer nisu uspjeli pobijediti nikoga u ovoj godini. Poštovani navijači FKS, ne nasjedajte na mazanje očiju.
5 12
user1660808179
Levate vas strašno Rožman i Ibričić i Mirvić sletio s aaviomom na....???? Ovo je u rangu one smijurije kada je Zijad Blekić raširio vam platno a vi došli na sjever na lavoru i placali karte da gledate derbi s Grbavice ....hahhaahahi ..hahahhahaha....nisu trebali ovo uraditi znali su da im je noga ako izgube samo su vam zamazali oči”
2 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi