Da li sami sebe previše podcjenjujemo pred Ukrajinu? Situacija "na terenu" je drugačija
Dva puta smo do sada igrali s Ukrajinom i to 2021. godine. U Lvivu smo bili bliže pobjedi (1:1), pa smo u Zenici poraženi s kombinovanim sastavom.

Ukrajinci jesu blagi favoriti, ali...

Da li sami sebe previše podcjenjujemo pred Ukrajinu? Situacija "na terenu" je drugačija

Eldar Ganibegović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine za tri dana dočekuje Ukrajinu u baražu za EURO. Ukrajinci na papiru jesu favoriti, ali ne preveliki.

Za osam dana bismo u Sarajevu mogli slaviti plasman na Evropsko prvenstvo, ali prva prepreka morat će biti preskočena u Zenici 21. marta kada nam dolazi Ukrajina.

Selekcija je to s kojom smo igrali dva puta 2021. godine u kvalifikacijama za SP u Kataru. Igrali smo 1:1 u Lvivu i bili bolji tim, da bismo u posljednjem kolu u Zenici izgubili 0:2 s kombinovanim sastavom kada je već sve bilo gotovo.

Svi vidimo da atmosfera među navijačima pred ovaj važan meč nije optimistična i "nabrijana" kao nekad kao što je to bilo pred mečeve tipa protiv Portugala, Republike Irske, Francuske, Argentine, kada smo također igrali važne historijske utakmice.

No, nema sumnje da će situacija biti potpuno suprotna 22. marta ako noć ranije savladamo Ukrajinu i euforično će se čekati finale protiv Izraela ili Islanda.

Svakodnevno možemo pročitati pesimistične komentare navijača da ćemo "glat izgubiti" od Ukrajine. Gosti jesu blagi favoriti, ali...

Oglasi

BiH - Ukrajina, kvote

Koeficijenti u kladionicama govore kako je Ukrajina zaista favorit, ali ne toliki kako to predstavljaju bh. navijači koji su s pravom istraumirani baražima i lošim rezultatima u kvalifikacijama posljednih godina. 

Volcano tako na pobjedu Bosne i Hercegovine nudi kvotu 3,40, na remi 3,30, a na trijumf gostiju 1,98.

Mozzart je na pobjedu naše selekcije pripremio kvotu 3,70, na remi 3,40, dok je na pobjedu Ukrajinu kvota 2,05.

WWin u trenutku objave ovog članka daje 3,60 kvotu na BiH, 3,55 na remi i 2,04 na Ukrajinu.

Podsjetimo, utakmica se igra 21. marta 2024. godine od 20:45 sati na Bilinom polju i vjerujemo da će naši reprezentativci dati sve od sebe da nas obraduju "kecom".

U slučaju neriješenog rezultata, igrati će se produžeci, a zatim pucati i penali ako ni nakon produetaka ne bude pobjednika.

Top Komentari

kaliopi
Ma jesmo podcijenili, al zato cemo u četvrtak navečer shvatiti da smo bili u pravu.
2 0
Dtox
Za ove sto igraju kladionicu, pobjeda ukr sa vise od jednog gola protiv tortasa
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi