Navijači Olympiakosa spremili rijetko viđenu osvetu Edinu Džeki - U Dubrovniku će da 'gori'
Nevjerovatan način osvete spremili su Grci (Stefanos Kyriazis IPA Sport/ AFP)

Nevjerovatno

Navijači Olympiakosa spremili rijetko viđenu osvetu Edinu Džeki - U Dubrovniku će da 'gori'

Midhat Šljivak

Edin Džeko imao je žestok okršaj s navijačima Olympiakosa tokom gostovanja Fenerbahčea u Pireju. Nakon uvreda s tribina on je pokazao na tursku zastavu i izazvao je revolt navijača crveno-bijelih koji mu sada spremaju osvetu.

Edin Džeko ušao je u otvoreni rat s navijačima grčkog velikana Olympiakosa. Sve je krenulo na utakmici Konferencijske lige u Pireju tokom gostovanja njegovog Fenerbahčea.

Iskusni bh. napadač je dobio uvrede s tribina nakon što je tokom utakmice zatražio prekršaj nakon jednog duela. Džeko je na provokacije odgovorio pokazujući na zastavu Turske.

To je revoltiralo Grke koji imaju poprilično dugu historiju sukoba s Turskom. Edin je zbog ovog poteza postao istinski neprijatelj, ali mu navijači Olympiakosa spremaju rijetko viđenu osvetu.

O kakvoj vrsti osvete se radi otkrio je turski novinar Yagiz Sabuncuoglu.

Oglasi

"Navijači Olympiakosa pokrenuli su peticiju kojom traže da se ostavljaju negativne ocjene na TripAdvisoru za Džekin restoran 'Ezza' u Dubrovniku", navodi turski novinar.

Komentari su počeli već danas. Tek ih je nekoliko postavljeno, ali očekuje se da će pravi napad krenuti u narednim satima i tada bi moglo sve eksplodirati.

Trenutno restoran 'Ezza' ima zaista sjajne ocjene. Od 556 ocjena čak njih 478 je označilo da se radi o vrhunskom restoranu.

Dok navijači na ovaj način žele uništiti biznis reprezentativca Bosne i Hercegovine, rukovodstvo kluba je odlučilo na drugi način da se obračuna s 38-godišnjim fudbalerom.

Oglasi

Oni su zatražili od UEFA da kazni ovakvo ponašanje Džeke. U svemu imaju veliku podršku medija i vidjet ćemo kakav će komentar na sve imati krovna kuća evropskog fudbala.

'Ezza' otvorena 2021. godine

Kako bi pored fudbalske karijere imao još neko zanimanje Edin je s porodicom i prijateljima odlučio otvoriti restoran. Za lokaciju je odabrao hrvatski grad Dubrovnik.

'Ezza' je počela s radom 2021. godine. Džeko je najavio da želi stvoriti nešto što još uvijek nije viđeno.

"Dubrovnik je mjesto koje sam uvijek osjećao drugom kućom i gdje sada provodim ljetne praznike sa svojom porodicom. Ovdje sam želio da napravim restoran kao nijedan drugi, za sve one koji vole Dubrovnik koliko i ja.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Imao sam dovoljno sreće da sam upoznao Armina Hadžića, mog poslovnog partnera, koji dijeli istu strast za izuzetnom gastronomijom", rekao je na otvaranju restorana Edin Džeko.

Komentari navijača Olympiakosa sigurno će mu biti udar na biznis. Ipak, sigurno postoji način da se spriječe da mu upropaste ocjene i vidjet ćemo šta će se dešavati u narednim satima.

Top Komentari

Pajkan
Jednom cigani vazda cigani.
3 0
Convict
Dzeko turcine napusi znas cega vec.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi