Najveći derbi bh. fudbala odavno nije imao toliku važnost: Na Grbavici se očekuje spektakl!

Karte rasprodate, oba tima moraju na pobjedu

Najveći derbi bh. fudbala odavno nije imao toliku važnost: Na Grbavici se očekuje spektakl!

O. Lekić

Novi veliki derbi večeras u 26. kolu WWin lige od 20 sati na Grbavici igraju Željezničar i Sarajevo. Oba tima su pod imperativom pobjede i ovo je jedna od najvažnijih utakmica u proteklih nekoliko godina.

Željezničar i Sarajevo ponovo će ukrstiti koplja. Prije nešto više od mjesec dana Plavi su na Grbavici razbili Bordo tim s 3:0, a večerašnji duel je jedan od najvažniji u proteklih nekoliko godina.

Domaći sastav vodi veliku borbu za opstanak. Bodove kod kuće ne smiju gubiti, no s druge strane najveći rival treba bodove za izlazak na evropsku scenu i ovaj duel garantuje spektakl.

Trener Željezničara Bruno Akrapović ističe da je njegov tim pobjedom nad Slogom dobio prijeko potrebno samopouzdanje u borbi za goli život.

"Cijenimo Sarajevo, ali u prvom derbiju smo pokazali snagu. Imamo želju i energiju, a pobjedom u Doboju smo dobili ono što nam je trebalo", rekao je Akrapović i dodaje:

Oglasi

"Nećemo se prilagođavati Sarajevu. Pokazali smo da imamo naš sistem igre i vidjet ćemo kako će sve izgledati. Imamo kvalitetu, nismo slabiji od drugih. Uvijek dajemo sto posto i sada to isto očekujemo", rekao je Akrapović

U FK Sarajevo očekuju bolje izdanje u odnosu na martovski debakl. Trener Simon Rožman tvrdi da Bordo tim ima poseban motiv.

"Svi koji budu dio derbija mogu biti ponosni, znamo šta derbi nosi i da je to pravi spektakl. Ovo je poseban grad, želimo da svi dolaze na stadion ko voli fudbal i da ne bude problema i incidenata, da to bude lijepa priča", rekao je Rožman i nastavio:

"Što se tiče samog terena, mi smo došli do neke igre koja ima glavu i rep, svaka čast momcima, oni su svjesni gdje smo sada. Imamo svi zajedno jedan veliki motiv za sve utakmice do kraja."

"Maksimalno smo fokusirani, derbi je nešto posebno i vjerujem da će biti otvorena utakmica", poručio je Simon Rožman.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Glavni sudija ove utakmice je Ermin Sivac iz Zenice, a pomagat će mu Arnel Novalić iz Doboja i Amer Macić iz Mostara. Četvrti sudija je Miloš Gigović.

Pored utakmice Željezničar - Sarajevo važan meč u borbi za opstanak igra i Igman iz Konjica koji na svom terenu čeka Posušje. Domaći svim silama žele trijumf koji bi im osigurao nešto mirniju završnicu sezone, iako se još apsolutno ništa ne zna.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ende
Vala ima vaznost samo za fenjerase, Sarajevo je vec jednom nogom u europi, tako da ... glup vam je naslov
4 3
user1676370670
Idemoo opet 3 komada uvaltii pitarima.....Oni su vazda na Grbavici kao Alisa u zemlji cuda...
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi