Olakšanje na Grbavici i u Konjicu: Zvijezda 09 nakon preokreta savladala Tuzla City
FOTO: FK Zvijezda 09/facebook

Pet golova u Ugljeviku

Olakšanje na Grbavici i u Konjicu: Zvijezda 09 nakon preokreta savladala Tuzla City

Haris Zilić

U 28. kolu WWin lige vrlo bitan duel za opstanak odigrali su FK Zvijezda 09 i FK Tuzla City, tačnije ovaj susret je bio mnogo bitniji gostima iz Tuzle. Na kraju meča završilo je rezultatom 3:2 za Zvijezdu 09 tako da su Tuzlaci napravili ogroman korak unazad u borbi za opstanak u društvu najboljih.

Nakon uvodnih ispitivanja snaga, prva prava prilika za goste u desetoj minuti i to je bio pogodak.

Dobra kontra gostiju, Pantelić je na suprotnoj strani vidio Kobiljara i poslao je loptu prema njemu. Šapić je pokušao spriječiti dodavanje, no samo je još bolje u priliku gurnuo Kobiljara, koji zaobilazi golmana i pogađa za 0:1.

Zvijezda 09 brzo odgovara. U 15. minuti na semaforu je 1:1. Centaršut sa desne strane, Saliman je najviši u skoku i glavom pogađa mrežu Abdulahovića.

U 17. minuti bilježimo pokušaj Delimeđca za goste, a u 21. minuti i Maksimovića za domaće.

Opasno je bilo pred golom gostiju nakon centaršuta Ponjevića u 34. minuti no promjene rezultata nije bilo.

Oglasi

U finišu prvog poluvremena bilježimo još dvije za gostujući tim, šutirali su Pantelić i Sušić, no na odmor se otišlo rezultatom 1:1.

U nastavku prvi prijete domaćini. Maksimović je dobro šutirao iz slobodnjaka sa nekih 30 metara, dobro reaguje golman gostiju.

Šrilika za goste u 62. minuti. Sa više od 50 metara je pokušao Mehanović i malo je nedostajalo da iznenadi golmana Zvijezde 09 koji krajnjim naporom izbacuje loptu u korner.

Nakon toga dvije minute ludila u Uglejviku. U 71. minuti dobar napad gostiju, Hadžić je ubacio s desne strane, a Pantelić se sjajno snalazi pred golom domaće ekipe i pogađa za 1:2. Minut kasnije penal za Zvijezdu 09. Duel Kobiljara i Vukoje sudija Musa je okarakterisao kao prekšaj za penal, a siguran realizator za 2:2 bio je Maksimović.

U 81. minuti velika prilika za domaćine. Savladao je Maksimović i golmana, no lopta ide pored gola, mnogo sreće za Tuzlake.

Oglasi

Ipak u 84. minuti šok za Tuzlake, Maksimović je sada bio precizniji i zakucao loptu u mrežu Abdulahovića za preokret Zvijezde 09 i vodstvo od 3:2 što je na kraju bio i konačan rezultat ove odlične utakmice u Ugljeviku.

WWin liga, 28. kolo:

FK Zvijezda 09 - FK Tuzla City 3:2 (Saliman 15', Maksimović 72'(p), 84'/Kobiljar 10', Pantelić 71')

ZVIJEZDA 09: Damjanović, Janković, Ristanović, Šapić, Ponjević, Tomanović, Maksimović, Vadze, Saliman, Karaklajić, Vukoja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

TUZLA CITY: Abdulahović, Hodžić, Delimeđac, Redžić, Nikić, Ćosić, Nukić, Sušić, Kobiljar, Mehanović, Pantelić.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Muho
Zafalite laiku Azmiru i njegovom šugavom tzv. Tuzla Citiyu oni su najgori !
1 3
Lakibos
Izgleda da će Tuzla City ipak ispasti iz Premijer lige BiH sa Zvijezdom 09.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi