Samir Radovac se vraća na teren brže od očekivanog
FOTO: T. Hebib

Sjajne vijest za Željezničar

Samir Radovac se vraća na teren brže od očekivanog · Saznajemo

Haris Zilić

Veznjak Željezničara Samir Radovac (28) povrijedio se u duelu protiv GOŠK-a što je svakako zabrinulo sve u klubu sa Grbavice.

Prve prognoze govorile su da je Radovac zaista u novim problemima, pogotovo kada je konačno zaigrao i potvrdio svoje kvalitete.

Očekivalo se i da ide na operaciju i da ga očekuje duža pauza, ali ipak stižu sjajne vijesti za tim sa Grbavice.

Prema saznanjima portala SportSport.ba, Radovac neće trebati na operaciju, oporavak ide bolje od planiranog i trebao bi biti spreman do početka priprema i prozivke pred novu sezonu.

Pomenutog veznjaka neće biti u naredna dva meča u ovoj sezoni, ali bit će spreman do prozivke koja bi trebala biti sredinom juna kada i zvanično počinju pripreme za novu takmičarsku sezonu.

Radovac je sa FK Željezničar ugovor potpisao do ljeta 2025. godine, a posljednji angažman je imao u grčkoj ekipi FS Ilioupolis.

Oglasi

U utakmicama u kojima je igrao pokazao je da se lagano vraća u prepoznatljivu formu, imao je nekoliko odličnih minuta u dresu Željezničara.

Nažalost povreda ga je spriječila da sezonu privede kraju taman u trenucima kada je lagano lovio ritam i formu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za Željezničar je u ovoj polusezoni odigrao osam mečeva u WWin ligi i na terenu proveo 301 minutu.

Pored pomenutog Iliuopolisa prije dolaska u Željezničara igrao je za Novi Pazar, Velež, PAS Gianninu, Olimpik i Sarajevo u kojem je i počeo karijeru.

Top Komentari

hzsg
Samire.....,,, podudlaj ga.....!!!
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi