Ermedin Demirović nakon poraza uzeo mobitel u ruke i jednom rečenicom oduševio navijače BiH

Oglasio se na Instagramu

Ermedin Demirović nakon poraza uzeo mobitel u ruke i jednom rečenicom oduševio navijače BiH

Endin Čaušević, foto: T. Hebib

Reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je sinoć od Engleske sa 3:0 u prijateljskoj utakmici koja se igrala na St. James Parku u Newcastleu, a nakon meča oglasio se Ermedin Demirović porukom koja je oduševila bh. navijače.

Utakmica u Newcastleu bila je i debi Sergeja Barbareza na selektorskoj poziciji reprezentacije Bosne i Hercegovine, a pored činjenice da smo poraženi sa 3:0 jasno je da je cilj bio da na sceni vidio igrače koji u prošlosti nisu igrali za nacionalni tim.

U prvom poluvremenu naš tim se dobro držao i imao čak jednu ili dvije prilike, ali u nastavku meča Englezi su ubacili u veću brzinu i nisu nam dozvolili previše igre.

Takav pritisak domaći tim je iskoristio u drugom dijelu utakmice i uspio je da postigne tri pogotka i slavi sa 3:0.

Kapitensku traku u sinoćnjoj utakmici nosio je Ermedin Demirović jer Edin Džeko nije bio na terenu, te je poraz od Engleske odgledao s klupe za rezervne igrače.

Sigurno da je za Demirovića bila velika čast što je dobio kapitensku traku što njemu nije strano jer tu ulogu ima i u njemačkom Augsburgu.

Oglasi

Demirović se onako kapitenski oglasio nakon sinoćnjeg poraza na St. James Parku, te je porukom koju je poslao putem Instagrama izazvao oduševljenje navijača naše zemlje.

"Bosna se voli i kad gubi i kad vodi", napisao je Demirović nakon sinoćnjeg poraza od Engleske.

Pored toga, navijači nisu previše zadovoljni igrom koju je naš tim pokazao s obzirom da u drugom dijelu nismo imali ozbiljan napad ka golu protivnika, ali jasno je da je ovo tek prvi Barbarezov meč na klupi bh. tima i da će biti potrebno vrijeme da on svoje zamisli prenese na ekipu.

Također, nezahvalna stvar za našeg selektora jeste što pored okršaja s Engleskom već u nedjelju igramo u Empoliju protiv Italije, a potom u septembru nas očekuju mečevi Lige nacija protiv Nizozemske i Mađarske, a mjesec kasnije i protiv Njemačke.

Podsjećamo, utakmica između Italije i BiH igra se u nedjelju s početkom u 20:45 sati.

Top Komentari

Bazarich
Igra nedaj Boze nikome Jadan je onaj selektor koji vas vodi Trke agresivnosti volje zelje igre nidje Englezi vas istukli i jos vam tricu dali sa B ekipom LP
0 4
zakeroni
Demirovic je dobar napadac...zivi bili pa vidili. I dodajmo,voli BiH za razliku od Bilbije koji okrece ledja na himnu BiH
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi