Prelivena čaša nezadovoljstva: Predstavnici premijerligaša okrenuli leđa RSBiH

Napustili sjednicu Izvršnog odbora

Prelivena čaša nezadovoljstva: Predstavnici premijerligaša okrenuli leđa RSBiH

Došli su nenajavljeno, a otišli razočarani i rezignirani. 

Predstavnici Udruženja rukometnih premijerligaša došli su na sjednicu IO RSBiH sa zahtjevom da preuzmu vođenje takmičenja, ali je donesena odluka da je to nemoguće iz statutarnih razloga. Iz Udruženja će tokom dana svoju ogorčenost pretočiti u saopćenje, najavili su.

"Završili smo tek jednu tačku dnevnog reda, onu koju nismo ni planirali. Ostalo je još 17 tačaka, može se ovo odužiti do ponoći. Uglavnom dosad je donesen zaključak da prvenstvo ide kako je bilo planirano", kazala je Lejla Hairlahović, generalni sekretar, malo iza 14 sati za kada je bilo zakazano obraćanje medijima.

U jednoj od tačaka danas raspravljat će se o famoznom ID broju, a konačno će biti pokrenuto pitanje formiranje ženske rukometne reprezentacije kao i omladinskih selekcija u ženskoj kategoriji. Direktor će navodno predložiti imena kandidata za selektore.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi