Rukometaši Švedske na put od 300 metara idu autobusom, selektor objasnio zašto

Apsurdno

Rukometaši Švedske na put od 300 metara idu autobusom, selektor objasnio zašto

Edmir Škorić

Rukometaši Švedske izazvali su iritaciju svojim potezom na Svjetskom prvenstvu. Iako su udaljeni na samo 300 metara od dvorane, odlaze autobusom na utakmicu.

Evropski prvak Švedska ide autobusom na utakmice u Göteborgu na Svjetskom rukometnom prvenstvu, a od dvorane su smješteni samo 300 metara. 

"To ima veze s televizijom. Žele slike kako izlazimo iz autobusa", rekao je švedski selektor Glenn Solberg za novine Aftonbladet.

Sudomaćini finala sastaju se s Brazilom, Urugvajem i Zelenortskim otocima u grupi C. Inače, švedskim rukometašima je dopušteno da idu pješke nazad nakon treninga i utakmica, ali na utakmicu idu isključivo u timskom autobusu.

"Vožnja autobusom ima prednost jer se možete usredotočiti na bitno", objasnio je Solberg.

"Uostalom, nemate vremena za 55 selfija", dodao je Jim Gottfridsson, playmaker SG Flensburga. "Nakon utakmica, autogrami i fotografije nisu problem", kazao je rukometaš.

Oglasi

Šveđani su se autobusom odvezli u dvoranu na jučerašnju utakmicu protiv Brazila koju su dobili sa 26:18 (11:9), a najbolji je bio upravo rukometaš Flensburga Jim Gottfridsson sa šest pogodaka.

Inače, farsa s autobusom nije novost za Skandinavce. Na prošlogodišnjem Evropskom prvenstvu kasniji nositelji naslova u Bratislavi također su morali ići autobusom na utakmice zbog televizijskih slika - iako se timski hotel zapravo nalazio izravno u kompleksu arene. Ali putovanje oko dvorane bilo je potrebno zbog TV priloga.

Švedski igrači i vožnja autobusom na kratkoj liniji nisu jedina zanimljivost na Svjetskom prvenstvu koje je upravo počelo. Rukometni egzotici sa Zelenortskih otoka slavili su prvu pobjedu u posljednjem kolu. Afrikanci su u četvrtak dobili prvu utakmicu protiv Urugvaja 33:25 (17:11) i nalaze se pred prolaskom u glavni krug pošto prolaze tri od četiri ekipe iz grupe.

Dan prije utakmice bilo je veliko uzbuđenje u reprezentaciji jer je šest igrača noću moralo promijeniti hotel. Razlog - srušili su im se kreveti.

“Ne razumijem šta su u hotelu mislili?! Pojedini igrači visoki su i dva metra i teški preko 100 kilograma. Usprkos tome, morali su ležati u drvenim krevetima na sprat, koji su se potom srušili", rekao je Nilton Delgado.

Ovaj 49-godišnji poduzetnik, zajedno s ostalim navijačima, sponzoriše boravak Afrikanaca na Svjetskom rukometnom prvenstvu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Svjetsko prvenstvo u rukometu donosi niz uzbuđenja, a nove utakmice na programu su večeras. Ostavite okladu na sajtu Volcanobet kladionice i uživajte u sjajnoj ponudi.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi