Nije htjela da se preda ili je u pitanju nešto drugo? Gubila 6:0, 5:0 pa stigla do pobjede
Moore je imala i zanimljivu poruku nakon meča

Nevjerovatan preokret britanske teniserke

Nije htjela da se preda ili je u pitanju nešto drugo? Gubila 6:0, 5:0 pa stigla do pobjede

S. Pašalić

Vrlo često smo svjetoci velikih preokreta u teniskim mečevima, posebno u ženskoj konkurenciji.

Ipak, ono što se desilo na ITF turniru u Sunderlandu je zaista nevjerovatno. Naime, britanska teniserka Tara Moore je uspjela stići do pobjede nakon što je gubila 6:0, 5:0.

Moore je igrala protiv Francuskinje Jessike Ponchet koja je imala ogromnu prednost i meč loptu protiv Britanke. Nakon toga je uslijedio veliki preokret 479. igračice na svijetu koja je uspjela osvojiti drugi set sa 7:6.

Treći set je Britanka osvojila sa 6:3 i stigla do velike pobjede. Najveći uspjeh 479. teniserke svijeta u karijeri je bilo drugo kolo Wimbledona 2016. godine.

Ona se nakon meča našalila uz poruku: "Nikad nisam ni sumnjala u pobjedu".

Top Komentari

Chupy
Hahahahah Eh te kla(di)onice
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi