Wawrinka lako do četvrtog naslova

Ferrer nije imao šanse

Wawrinka lako do četvrtog naslova

M. Maksimović

Stanislas Wawrinka je osvojio turniru u Oeiras, što svakako nije iznenađenje, ali rezultat jeste. Švicarac je sa lakih 6-1, 6-4 pobjedio David Ferrera koji bukvalno nije imao šanse u ovom meču.

Wawrinka je prvi set uzeo nakon pola sata, Ferrer je dohvatio jedan gem. Drugi je bio nešto zanimljiviji, Ferrer je držao svoj servis sve do devetog gema. Tada je Wawrinka napravio break sa kojim je dovršio posao u ovom finalu. 

 

Ovo je četvrti naslov za Wawrinku koji je posljednji put slavio 2011.godine u Chennaiu, nakon čega je odigrao samo jedno finale, ono u Buenos Airesu ove godine kada je izgubio od Ferrera. Od četiri osvojena turnira, ovo je treći na zemlji, nakon Umaga i Casablance.

 

Finale:

Stanislas Wawrinka (Švi, 2) - David Ferrer (Špa, 1) 6-1, 6-4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.