Farfus iznenadio u Valenciji, odluka o prvaku na Hockenheimu

Favoriti podbacili u Valenciji

Farfus iznenadio u Valenciji, odluka o prvaku na Hockenheimu

M. Maksimović

Garry Paffet ima 127 bodova, Bruno Spengler 124, Jamie Green 109. Tako izgleda ukupni poredak u DTM prvenstvu utrku prije kraja.Devet utrka je voženo, posljednja finalna je 21.ovog mjeseca na legendarnom Hockenheimringu.

Mnogi su očekivali eventualno konačni rasplet ovog vikenda u Valenciji, ali se to nije dogodilo.Tamo je svoju prvu pobjedu u debitantskoj sezoni u DTM ostvario Brazilac Augusto Farfus,vozač kojeg smo šest godina gledali u WTCC seriji.Farfus je dominirao u Valenciji, jer je u subotu imao najbolje vrijeme kvalifikacija, danas kasnije nije imao niti većih problema u samoj utrci.

 

Na kraju je Farfurs u vremenu 1:08:22 postao prvi Brazilac pobjednik jedne DTM urke u istoriji.Drugo mjesto sa svojim prvim prolaskom na postolje pripalo je Francuzu Adrienu Tambayu, sinu nekadašnjeg vozača Formule 1, Patricka Tambaya. Treći je bio iskusni Mattias Ekström koji je već punih 12 godina vozač DTM-a.

 

Gary Paffett kandidat za naslov je odustao u 27.krugu, Bruno Spengler je završio kao šesti, Jamie Green deseti. Mercedes je totalno podbacio u Valenciji, jer je njih najbolje plasirani automobil bio upravo onaj Jamiea Greena na deseto mjestu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.