Hamilton: Dugo sam čekao pole u Monte Carlu

Prvi put u F1 karijeri

Hamilton: Dugo sam čekao pole u Monte Carlu

Lewis Hamilton je svoj 43. pole position ostvario na stazi u Monte Carlu. Prvi put u karijeri, posljednji put je to napravio u Monte Carlu još dok je bio vozač GP2 serije. Iako je imao manjih problema sa super - mekanom komponentom guma.

Na kraju je bio najbrži kad je bilo najvažnije s tim da je malo pomogao i Nico Rosberg svojim greškama.

" Dugo vremena mi je bilo potrebno da ostvarim pole position na ovoj stazi i ne mogu opisati koliko sam sretan. Same kvalifikacije nisu bile lake, bilo je određenih problema i trebao sam vrijeme da uhvatim pravi ritam. Mučio sam se sa gumama, pa je bilo i gužve na stazi. Na kraju se sve poklopilo. Same kvalifikacije su bile pravi izazov, međutim pred nama je još jedan veliki. Obavili smo tek posla. Staza je jako teška, morate odmah na početku uhvatiti pravi ritam. Na nekim predhodnim utrkama na ovoj stazi bilo je nekih stvari koji su koje su mi stale na put ili ja nisam bio dovoljno dobar. Ova staza je poput stepenica, idete korak po korak, ako napravite krivi morate sve ponovo" mišljenja je Lewis Hamilton.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.