Hulkenberg, Gutierrez i Vergne kandidati za Haasovu ekipu

Gutierrez najbliži jednom mjestu

Hulkenberg, Gutierrez i Vergne kandidati za Haasovu ekipu

Od trenutka kada je potvrđeno kako će nova ekipa u Formuli 1 biti američka u vlasništvu Genea Haasa, špekuliše se o imenima vozača.

Pričalo se i pisalo o američkim vozačima, spominjala se i Danica Patrick, u opticaju su bili neki mladi, ali i neki iskusni vozači. Gazda ekipe Gene Haas kaže kako su za sada tri imena u opticaju. Jean-Eric Vergne, Esteban Gutierrez i Nico Hulkenberg.

" Mi imamo svoju listu prioriteta, ali za očekivati je u narednim mjesecima promjene na tržištu pa ćemo i mi da sačekamo i povučemo prave poteze. Nikada ne znate tko može postati slobodan. U narednih četiri - pet sedmica mislim da bi smo trebali imati posluženu vozačku postavu. Velike ekipe uzimaju mlađe vozače pa nije isključeno da ostane na tržištu i neko iskusno vozačko ime " kaže Gene Haas.

od pomenute vozačke trojke Ferrarijev testni i razvojni vozač Jean-Eric Vergne potpisao za ekipu DS Virgin u Formuli E, Nico Hulkenberg je vozač Force Indije, dok je Esteban Gutierez test vozač Ferrarija. U ovom trenutku možda i najbliži mjestu u novoj ekipi.

" On je Ferrarijev rezervni vozač pa ćemo vidjeti kako će se kao vozač razvijati. To istovremeno pomaže i nama i njima. Mi eventualno dobivamo vozača za kojeg Ferrari vjeruje da posjeduje veliki potencijal" dodao je Haas. Ono što svakako istaći a to je podatak kako Gutierez ima podršku meksičkog telekomunikacijskiog giganta Clara. 24-godišnji Meksikanac je dio Escuderije Telmex, koja je spada u carstvo milijardera Carlosa Slima, što nije za odbaciti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.