Loeb vodi u Finskoj nakon prvog dana
Loeb danas starta prvi

Počeo reli u Finskoj

Loeb vodi u Finskoj nakon prvog dana

M. Maksimović

Sedmostruki svjetski prvak, Sebastian Loeb je vodeći nakon prvog dana relija u Finskoj.Loeb je vodeći nakon tri specijalna ispita sa vremenom 20:17.5, ispred imenjaka Ogiera koji kasni gotovo tri sekunde (2.8), dok je treći Jari-Matti Latvala sa 4.4 sekunde zaostatka.

Na prvom specijalcu, ugodno je iznenadio Jarri Ketomaa koji je u svom prvom nastupu u WRC prvenstvu ostvario najbolje vrijeme.Ketomaa do kraja dana nije mogao zadržati jaki ritam pa je pao na četvrto mjesto i prije starta drugog dana zaostaje sedam sekundi za vodećim.Iza Ketomae su ostali Peter Solberg, Dani Sordo, dok je Kimi Raikkonen na 13.mjestu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.