Red Bull ostaje ako se Audi odluči za  Formulu 1?

Audi umjesto Renaulta?

Red Bull ostaje ako se Audi odluči za Formulu 1?

Već duže vremena ekipa Red Bulla izražava svoje nezadovoljstvo Renaultovim motorom, čak se najavljivalo eventualno povlačenje ove ekipe iz svijeta Formule 1. Sada se počelo špekulisati o tome kako bi Red Bull mogao zamijeniti Renault Audijem.

"Mi kao kompanija imamo dosta uspjeha u svijetu motorsporta, ali Formula 1 je sasvim nešto drugo. Moram priznati da je za nas ulazak u Formulu 1 jedna od opcija" prvi čovek kompanije iz Ingolstadta, Rupert Stadler. Sa druge strane Helmut Marko kaže kako Red Bull nije ušao u pregovore sa Audijem oko moguće saradnje.

" Za sada mogu reći da u ovoj priči ima i previše glasina. Za sada mogu potvrditi da nekih razgovora nije bilo. VW grupa mora prvo da postavi novog šefa motorsport odjela kako bi smo vidjeli kakvi su njihovi ciljevi. Što se tiče Red Bulla i dalje ostajemo kod konstatacije kako bi smo se mogli povući ukoliko ne budu imali konkurentan motor" naglasio je Marko.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.