Rosberg nezaustavljiv i u Kini, Hamilton starta posljednji

Velika nagrada Kine

Rosberg nezaustavljiv i u Kini, Hamilton starta posljednji

Njemački vozač Nico Rosberg osvojio je pole position u kvalifikacijama za Veliku nagradu Kine.

Prvi dio kvalifikacija Q1 donio je prvo veliko iznenađenje, odnosno bolje reći probleme za Mercedes. Aktuelni prvak svijeta Lewis Hamilton zbog problema sa bolidom nije uspio zabilježiti vrijeme, a mehaničari Mercedesa do kraja prvog dijela kvalifikacija nisu uspjeli da poprave njegov bolid pa će on startati sa posljednjeg mejsta u sutrašnjoj trci. Podsjetimo da je Hamilton prije trke svejedno bio kažnjen zbog promjene mjenjača te da bi morao startati sa pet pozicija pomjerenih unazad. Osim Hamiltona, većih iznenađenja u prvom dijelu nije bilo.

Nastavak kvalifikacija, odnosno drugi dio, donio je ispadanje oba McClarena, ali i Felipea Masse. Veliki problem za sve vozače bio je incident Nica Hulkenberga dva minuta prije kraja drugog dijela zbog čega Alonso, Button i Massa nisu ni imali priliku voziti posljednji brzi krug pa su ostali bez završnog dijela kvalifikacija. Najteže je to podnio Fernando Alonso koji je ispuštao ljutite zvukove preko radio veze nakon što je saznao da je crvena zastavica aktivna i da je drugi dio kvalifikacija gotov.

Treći dio kvalifikacija donio je sjajan start Kimija Raikkonena koji je veoma brzo postavio vrijeme ispod 1:36.00 te je zasjeo na prvo mjesto. Ipak, Nico Rosber je veoma brzo odgovorio i to na brutalan način jer je Raikkonena ostavio iza sebe preko pola sekunde. Na kraju kvalifikacija Danijel Ricciardo je uspio stići do drugog mjesta, ali sa također ogromnim zaostatkom za Rosbergom. Četvrti je završio Sebastian Vettel, a peti Bottas.

Podsjetimo da se trka za Veliku nagradu Kine vozi sutra od 4.00 sati iza ponoći po srednjeevropskom vremenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi