Slavlje za Spenglera
Vodeći čovjek DTM prvenstva

Vožena treća utrka DTM prvenstva

Slavlje za Spenglera

M. Maksimović

Kanađanin Bruno Spengler pobjednik je treće utrke DTM prvenstva koja se vozila na stazi u EuroSpeedway u Lausitzu. On je slavio ispred dva Britanca, Paula Di Reste i Jamie Greena.U dosadašnjem dijelu sezone, Spengler je dva puta završio na drugom mjestu, a ova pobjeda je bila prva nakon 2007.godine i slavlja na stazi u Norisringu.

U cilju je Spengler imao vrijeme 1:12:32.740, dok je Di Resta bio u zaostataku četiri sekunde.U Lausitzu je Mercedes dominirao, a na prva tri mjesta su se našli vozači upravo Mercedesa, dok je najbolje plasirani bio na četvrtom mjestu Mike Rockenfeller vozač Audija.
U ostatku poretka, peti je završio Gary Paffett, a nakon njega su se poredali Martin Tomczyk, Susie Stoddart, Timo Scheider, Ralf Schumacher te na deseto mjestu Markus Winkelhock.U ukupnom poretku Spengler je stvorio solidnu prednost, ima 26 bodova, dok je na drugom Paulo Di Resta sa 17, a treći Gary Paffett ima bod manje. Inače ovih dana je vodstvo DTM-a potvrdilo kako će se posljednja utrka ove sezone voziti na ulicima Šangaja. Profil staze jo uvijek nije poznat, ali i to bi trebalo biti jasnije vrlo brzo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.