Vettel: Hvala ekipi, ova pobjeda je za Julesa

Prva pobjeda Sebastiana u Mađarskoj

Vettel: Hvala ekipi, ova pobjeda je za Julesa

Sebastian Vettel do nedelje nikada F1 karijeri nije ostvario pobjedu na VN Mađarske. A onda se otvorilo kada se malo ko nadao. U trenutku domininacije Lewisa Hamiltona. Vettel je odradio sjajnu utrku, podsjetio je na svoje najbolje dane, pa i najbolje dane Ferrarija. 

" Imali smo odličan tempo i zato hvala ljudima u ekipi, obavili su veliki dio posla od petka do danas. Stvari su se posložile na najbolji način. Bio sam malo zabrinut nakon izlaska sigurnosnog automobila, naše je mišljenje da nije bilo potrebe za za tim. Sam bolid je bio težak, ali odličan za voziti " naglasio je Vettel nakon svoje 41. pobjede u karijeri.

Sada Seb ima tri više od Hamiltona, devet od Alonsa. Pobjedu u Mađarskoj, Vettel je posvetio nedavno preminulom Julesu Bianciju. 

" Za sve nas je ovo bila jedna teška sedmica. Mislim da nam je svima veoma teško pa ovu pobjedu posvećujem njemu, svim ljudima u Ferrariju i svim našim navijačima. Znamo da bi Jules prije ili kasnije postao dio naše porodice " istakao je Vettel na kraju. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.