Vettel: Mercedes je i dalje ispred svih

Četvorostruki svjetski prvak Formule 1 smatra

Vettel: Mercedes je i dalje ispred svih

Vozač Ferarrija Sebastian Vettel smatra da je Mercedes i dalje u prednosti u odnosu na njegov tim i da ima velike šanse da ponovi uspjeh od prošle sezone.

Kako ističe četvorostruki svjetski prvak Formule 1, prednost Mercedesa se ogleda u boljem prilagođavanju na nove pneumatike.

"Ako pogledate koliko je Mercedes uložio truda i koliko su se posvetili razvoju bolida koji je kompatibilan sa pneumaticima, govori sve. Biće ih jako teško sustići u prvim trkama. Moja ekipa se trudi da u što bržem vremenskom periodu budemo konkurentniji", rekao je njemački vozač.

Vettel je posljednju titulu osvojio 2013. godine, a prošlu sezonu okončao je na četvrtoj poziciji sa 212 bodova, 173 manje od šampiona Nica Rosberga. 

Njegov timski kolega Kimi Raikkonen bio je šesti sa 186 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi