VN Italije: Rosberg slavio u najdosadnijoj utrci ove sezone

Sada mu Hamilton bježi samo dva boda

VN Italije: Rosberg slavio u najdosadnijoj utrci ove sezone

E. Čaušević

Vozač Mercedesa, Nico Rosberg, slavio je danas u utrci za Veliku nagradu Italije.

Rosberg je danas stigao do nove pobjede na legendarnoj Monci, a slavio je ispred svog timskog kolege Lewisa Hamiltona. Nijemac je na samom startu iskoristio grešku Hamiltona, te je preuzeo vodstvo koje je sigurno čuvao do samog završetka utrke. Mora se priznati da ovaj put Monca nije ponudila skoro nijednu zanimljivu situaciju na ovoj utrci.

Vozač Mercedesa slavio je u vremenu od 1.17:28, dok je Hamilton zaostajao nešto više od 15 sekundi. Mjesto na podijumu osigurao je i Sebastian Vettel, a njegov timski kolega Kimi Raikkonen završio je na četvrtoj poziciji.

U top 10 plasirali su se još Danier Ricardo, Walteri Botas, Max Verstapen, Sergio Perez, Felipe Masa i Nico Hulkenberg.

Hamilton je i dalje prvi u ukupnom poretku vozača sa 250 bodova, ali sada ima samo dva boda više od Rosberga. Treći je Ricardo sa 161 bodom, dok je Vettel četvrti sa 143 boda.

Sljedeća utrka na rasporedu je 18. septembra kada će se vozači boriti za Veliku nagradi Singapura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi