Wolff: Volio bi ponovo vidjeti Kubicu u Formuli 1

Šef Mercedesa jasan

Wolff: Volio bi ponovo vidjeti Kubicu u Formuli 1

Šef Mercedesa Toto Wolff uvjeren je da je Robert Kubica zaslužio da se vrati u Formulu 1.

Poljak je ove godine odradio dva jako uspješna testa za Renault, a čelnici francuskog tima bili su zadovoljni njegovim performansama. 

Kubica vjeruje da je spreman za povratak u Formulu 1, unatoč hendikepu kojeg posjeduje. 

Podsjetimo, Kubica je zadobio teške povrede ruke u nesreći na Rallyju, pa je morao završiti karijeru u Formuli 1. 

“Roberta poznajem jako dobro. Naše poznanstvo započelo je 2002. godine kada je vozio Formulu Renault. Pričali smo na poljskom", rekao je Wolff i potom ispričao još jednu anegdotu vezanu za Kubicu:

“Prije nekoliko imao sam smiješnu situaciju sa Robertom. Bio sam na Mille Miglia utrci u Italiji. Stali smo u jednom od tih talijanskih gradova i mnogi ljudi su nas pitali za selfie. Jedan od njih je rekao: Molim vas jedan selfie. Kad sam se okrenuo, ispred mene je stajao Robert. Samo sam ga upitao: Šta ti radiš ovdje?“.

Wolff je uvjeren da je Kubica zaslužio da se vrati u Formulu 1. 

"Bilo je dobro vidjeti ga opet. Bilo je jasno da je u formi i da je raspoložen. Mislim da je Robert pronašao način da se nosi sa svojom povrijeđenom rukom. Čuo sam da su testovi prošli dobro. Volio bih ga opet vidjeti u Formuli 1. Imao je jednu pobjedu, bio je na putu da postane veliki i u najgore vrijeme se desila užasna nesreća na rallyu“, zaključio je šef Mercedesa. 


Formula 1