FK Željezničar spreman za Zrinjski

Adžem: Neće biti problem motivisati igrače protiv Zrinjskog

S. Mlaćo

Nogometaši Željezničara u subotu će sa početkom u 20 sati na svom stadionu ugostiti aktuelnog prvaka Zrinjskog iz Mostara.

Plavi su u prošlom kolu poraženi od Slobode (0:1), te im se sada pobjeda nameće kao imperativ, ali definitivno i popularni Plemići imaju svoju računicu.

Danas je na Grbavici sa početkom u 12 sati održana press konferencija na kojoj su se prisutnim novinarima obratili šef struke FK Željezničar Admir Adžem i prvotimac Goran Zakarić.

"Igramo sa protivnikom koji je već dvije godine osvojio titulu i opet su krenuli dobro. Dolaze na Grbavicu puni samopouzdanja sa željom da odigraju dobru utakmicu. Oni žele igrati fudbal i to će biti sjajna stvar za gledaoce, jer će moći uživati na Grbavici koja je iz dana u dan sve ljepša i ljepša. Treba reći da Zrinjski ima iskusnog trenera, iskusni ekipu i jako su nezgodni prema naprijed, te imaju jako dobre tranzicije. Mi smo se spremali da neutrališemo te njihove dobre strane, a da pokušamo iskoristiti slabosti. U Tuzli smo zabrljali, izgubili utakmicu koji nismo smjeli izgubiti. Imali smo sastanak, sve analizirali i od ponedjeljka se spremamo za Zrinjski. Zdravstveni bilten se popravio, imamo zdravijeg Kajkuta i Zajmovića, Marković je počeo trenirati sa loptom, a uskoro će i Crnov. Problem je neigranje Graovca zbog crvenog kartona i sigurno će nam nedostajati", kazao je Adžem.

"Sudijama treba dati da sude i oni su ljudi koji griješe i slažem se sa kolegom Sliškovićem. To mi daje nadu pred sutrašnji meč", dodao je Adžem.

O duelu sa Zrinjskim govorio je i Goran Zakarić, koji sjajno igra u novoj sezoni.

"Zrinjski je vodeća ekipa na tabeli i sigurno da nam sutrašnja utakmica mnogo znači, jer ako dobijemo priključit ćemo se Zrinjskom. Oni imaju kvalitete pojedince, pogotovo prema naprijed. Sutra ćemo dati sve od sebe da ispravimo greške iz Tuzle i naravno da bi bilo odlično da slavimo pred reprezentativnu pauzu", kazao je Zakarić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"U ovom poslu uvijek je pritisak. Igramo sa kvalitetnim protivnikom, ekipu će biti lakše motivisati. Igramo na svojoj Grbavici, a u derbi utakmicama favorita nema. Jedva čekamo utakmicu i da vidimo koje bolji", jasan je bio Adžem.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi