Plavi pred Vitez

Adžem: Pauza je došla u najgorem trenutku po nas

Nakon reprezentativne pauze nastavlja se BH Telecom Premijer lige, a u okviru njenog 7. kola fudbaleri Željezničara će na stadionu Grbavica od 19 sati ugostiti ekipu Viteza.

Pauza u prvenstvu dobro je došla izabranicima Admira Adžema da se nakon dva teška gostovanja i dvije pobjede pripreme za nastavak takmičenja, ali tek u smislu da se oporave od povreda, pobjednički ritam im je definitivno pokvarila.

"Nama nije u najboljem trenutku došla reprezentativna pauza jer smo uvezali dvije uzastopne pobjede. Prvu sedmicu ove pauze smo iskoristili da pojačamo rad. Igrači koji su naknadno došli su pojačali fizičku spremu, a bilo je i onih rovitih koji su se oporavili. Nadam se da ćemo sutra slaviti jer evidentno je da ovih prvih nekoliko kola igramo lakše u gostima", rekao je Adžem na samom početku obraćanja predstavnicima medija na današnjoj press-konferenciji.

"Protivnika respektujemo. Oni imaju malo bodova, i sigurno će pokušati otkinuti koji bod. Oni imaju novog trenera i to može imati pozitivan šok. Upoznati smo s njihovim kvalitetama, gledali smo neke njihove utakmice. Meni je bitnije ono što smo mi napravili i da smo svi zdravi. Nuspahić nema puno 'pravih' treninga, a Bajić i Sadiković su totalno zdravi", istakao je stručnjak Plavih.

Adžem je često rotirao sastav na početku sezone, a u svakom meču je bila makar jedna promjena u odnosu na prethondi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Razlike u sastavu je bilo i biti će je uvijek. Kostur ekipe se neće mijenjati. Nadam se da nam se neće desiti da neko 'ispade' zbog povrede. Nikad se ne zna ko će igrati, i zbog toga svi rade dobro na treningu", rekao je Adžem.

Cijena karata za susret sa Vitezom
Ulaznica za sjevernu tribinu je 8 KM (6 KM za članove), za južnu tribinu 5 KM (4 KM za članove), dok karte za Zapad koštaju 15 KM (otkriveni dio) i 20 (natkriveni). Ulaznice će se prodavati od 15:30 na dan utakmice ispred stadiona Grbavica.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.