"Ako Dilaver i Karahmet ostanu, bit ćemo jako kvalitetni"

Ibro Rahimić za SportSport.ba

"Ako Dilaver i Karahmet ostanu, bit ćemo jako kvalitetni"

S. Mlaćo

Nogometaši Mladosti iz Doboja kod Kaknja danas su na Kupresu savladali Željezničar sa minimalnih 1:0 (0:0). 

Mladost je pružila veoma borbenu partiju, a pred sami kraj susreta Brazilac Alessandro  pogodio je mrežu Kjosevskog i obradovao šefa stručnog štaba Ibru Rahimića koji nije krio zadovoljstvo nakon susreta.

"U prvom poluvremenu  prva ekipa je jako dobro stajala i igrala, a drugo poluvrijeme druga ekipa je odigrala dosta solidno. Mislim da je Željo u drugom poluvremenu imao kvalitetnije igrače, imali su više posjed, ali smo mi na kraju ipak uspjeli postići pogodak. Momci su opravdali ono što što želimo, a to je da 60 minuta možemo igrati dobro i agresivno. Ja preferiram tu igru sa posjedom, a kada se izgubi lopta moramo brzo da reagujemo. Ja sam zadovoljan onim što  igrači pokazuju", ističe Rahimić za SportSport.ba poslije duela sa Željezničarom.

Mladost će ove sezone pokušati da ne bude među timovima koji će se boriti za opstanak.

"Ja sam uvijek ambiciozan i moja želja je da Mladost bude među ekipama koje će se boriti za prvaka. Nadam se kvalitetnoj ekipi, ali ne znam sada jer su Dilaver i Karahmet na nekim listama, a ako njih dvojica ostanu imati  ćemo jako kvalitetnu ekipu uz još dva igrača koja dovedemo", priča šef struke Mladosti DK.

Brazilac Alessandro pokazao je da se ozbiljno nameće za prvih jedanaest.  

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"On se još ne snalazi baš toliko, malo i jezik i sve to. Dat će mu se prilika, a svemu u svemu mislim da on ima potencijal. Potrebno je malo više vremena da se uklopi u naš ritam igre, jer mi volimo da svi igrači rade dobru defanzivu, ali i on će vremenom to nadam se shvatiti", dodao je Rahimić za naš portal. 

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti