Đakušić: Ispunili smo cilj, okrećemo se Slogi

Golman Kozare nakon pobjede protiv Slobode MG

Đakušić: Ispunili smo cilj, okrećemo se Slogi

D. Vejo

Uprkos svim problemima na početku prvenstva Srpske, fudbaleri Kozare iz Gradiške praktično su se podigli iz mrtvih.

Velimir Stojnić i njegovi izabranici pokazali su da se sve prepreke mogu prebroditi ukoliko postoji zajedništvo i sloga u timu. To su dokazali već u prvom kolu. 

Gradski stadion u Gradišci čiji je kapacitet 8000 mjesta, a kakvog nemaju ni neki premijerligaši zjapio je skoro pa prazan. Međutim onda su se pojavili oni. Jedanaest mladića odlučilo je da fudbal ponovo vrati tamo gdje mu je mjesto, u grad na Savi. Tako je i bilo. Trijumf protiv Zvijezde 09, poraz od Borca u Banjaluci, remi s Slavijom te jučerašnja velika pobjeda protiv Slobode MG pokrenula je Gradiščance.

Svoje viđenje jučerašnjeg meča, kazao je i čuvar mreže crveno-bijelih.

"Odigrali smo jednu solidnu utakmicu u kojoj je primarni cilj bio da osvojimo tri boda što smo i uradili. Prvo poluvrijeme odigrali smo slavije, te nismo iskoristili neke povoljne prilike, tako da se osjetila blaga nervoza. Ipak, brzi pogodak u drugom dijelu susreta podigao nas je, nakon čega smo počeli da uspostavljamo kontrolu na terenu. Postigli smo još dva gola i utakmicu priveli kraju. Sloboda se pokazala kao jedna veoma iskusna ekipa. Okrećemo se gostovanju u Doboju", rekao je za SportSport.ba golman Kozare, Stefan Đakušić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi