Selektor zadovoljan pobjedom na Kipru

Baždarević: Želim napraviti nešto lijepo za moju zemlju

M. Šljivak, foto: T. Hebib

Selektor fudbalske reprezentacije BiH Mehmed Baždarević zadovoljan je pobjedom na Kipru. 

Smatra da igra nije bila na nivou, ali je istakao kako je cilj ispunjen. 

"Bilo je previše nervoze, naročito s naše strane, ali to je možda bilo očekivano zbog velikog umora. Mogli smo ranije riješiti meč, bilo je puno umora u glavi. Nije bilo lijepog fudbala, ali na kraju pobijedila je odlučnija ekipa", rekao je Baždarević, te je dodao:

"Želio sam napraviti nešto lijepo za moju zemlju. Iako je izlgedalo nemoguće  kada sam došao, uspjeli smo to napraviti. Što se tiče baraža, znamo daće biti teško, ali ova ekipa je porasla i može pobijediti i jače ekipe", dodao je selektor.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Edin je bio spreman da rizikuje. Nisam želio rizikovati, želio sam da što prije ozdravi, da se što prije vrati. Ispalo je idealno za njega i za nas.", dodao je selektor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.