Strateg Čelika nakon pobjede nad Željezničarem

Beganović: Publika nas je nosila do pobjede

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika nakon sedam godina uspjeli su prekinuti negativnu tradiciju u utakmica protiv Željezničara, te prekinuti crni niz. Danas su izabranici Elvedina Beganovića pobijedili ekipu s Grbavice 1:0, a strategu crno-crveni je uspjelo nešto što prijašnjih godina ostalim trenerima nije.

Zeničani su danas igrali za sebe, svoj obraz i navijače koji su došli na stadion, a nakon što su ostavili srce na terenu sa stadiona su nagrađeni gromoglasnim aplauzom. Nakon utakmice sretan je bio i trener domaćina Elvedin Beganović.

"Složio bi se s kolegom da smo mi dosta bolje odigrali prvo poluvrijeme, imali smo još nekoliko prilika nakon gola da možda riješimo utakmicu. U drugom poluvremenu smo pokušali sačuvati gol i pokušati na kontre i polukontre ugroziti njihov gol. Moram istaći odličnu igru naše odbrane, koja je zaustavila odlične napadače gostiju. Imali smo u drugom poluvremenu još nekoliko prilika, kao i Željezničar, ali na kraju mislim kada se sve sabere da smo sasvim zasluženo osvojili tri boda", istakao je trener Zeničana.

Čelik je posljednjih 15-20 minuta mogao riješiti utakmicu, ali igrači u napadu su se previše potrošili.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Branili smo se i onda kada igrač pretrči 70-tak metara, mislim da je normalno da mu ponestane snage da nema bolje koncentracije i pasa u završnici. Danas je publika nosila naše igrače tokom čitave utakmice i ovom prilikom im se zahvaljujem i poklanjamo im ovu veliku pobjedu", kazao je Beganović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti