Begović i Medunjanin pred Belgiju: Ne smije biti opuštanja!

Pred utakmicu u Belgiji

Begović i Medunjanin pred Belgiju: Ne smije biti opuštanja!

O. Lekić

Boravak u hotelu „Dolce la Hulpe“ u okolini Brisela, za naš tim  protiče ubičajenom rutinom. Jutarnja šetnja, medijske aktvnosti, ručak, obavezan odmor i onda polazak na popodnevni trening.

Malobrojni bh novinari, imali su danas priliku razgovarati sa Asmirom Begovićem i Harisom Medunjaninom.

Pričalo se o predstojećem duelu sa Belgijom a evo šta o tome između ostalog kaže, prvi golman bh reprezentacije:

„Mislim da se svi radujemo i želimo da igramo jake utakmice kao što će biti ova. Biće teško, Belgija igra kod kuće, oni su favoriti ali i mi imamo svoje adute. Sigurno ćemo stvoriti neke šanse, vjerujem u naš kvalitet i karakter i nadam se da ćemo igrati pametno. Ako svako od nas da svoj maksimum, sigurno možemo ostvariti povoljan rezultat“.

Činjenica da će Belgija biti oslabljena zbog povreda nekoliko standardnih  igrača, ne umanjuje mnogo njihovu snagu čega je svjestan i Begović.

„Kad pogledaš njihove izmjene (igrača), nema tu nekih velikih oscilacija u kvalitetu. Drugim ekipama to bi stvorilo ogroman problem, ali oni imaju veliki izbor igrača i mislim  da se tu neće ništa puno promijeniti. Belgija ima vrhunske igrače, igrače svjetske klase. Sa naše strane, ne smije biti opuštanja i mi moramo biti spremni na sve.“

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Haris Medunjanin iznosi svoja razmišljanja o duelu sa Belgijom:                    

„Ako budemo skoncentrisani i vršimo pritisak  na njihove igrače svih 90 minuta, mislim da onda možmo ostvariti i dobar rezultat. Mi znamo da igramo fudbal, ne trebamo se bojati, svi smo u dobroj formi i to trebamo iskoristiti.  Bez obzira na njihov sastav i mi imamo igrače koji mogu da se suprotstave i stvore problem svakoj ekipi. Znamo naš cilj i mi koji smo duže u reprezentaciji, ali i mlađi igrači i želimo da ga ostvarimo. To je, naravo, da završimo dobro ove kvalifikaije i odemo na Svjetsko prvenstvo u Rusiju“.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi