Najbolje poznaje igrače Republike Irske

Begović: Najveći kvalitet Iraca je disciplina u igri

M. Šljivak

Protivnik naše reprezentacije u baražu za Evropsko prvenstvo je selekcija Republike Irske. Većina igrača iz ove selekcije igra u engleskom Premiershipu, a golman reprezentacije BiH i Chelsea, sjajni Asmir Begović najbolje poznaje igrače iz protivničkog tabora.

S nekoliko igrača koji igraju za Irsku dijelio je svlačionicu u Stoke Citiyu, te je najavio utakmicu protiv veoma jakog i čvrstog protivnika.

"Atmosfera je za mene uvijek bila pozitivna, prije par mjeseci je bila lošija situacija na tabeli, ovo što smo uradili u posljednjih 6-7 mjeseci je velika stvar. Mislim da je atmosfera na vrhunskom nivou, šala ima, stalno se zezamo i dosta se smijemo, a to je najvažnije.  Kada je u pitanju Republika Irska, to je jaka ekipa, čvrsta i najjači su kao kolektiv. Najveći kvalitet njihov je disciplina u igri, igraju s velikim žarom u reprezentaciji, ali i klubovima u kojima nastupaju. Nisu džaba došli u baraž, što sigurno dokazuje da posjeduju kvalitet", referiše Begović o protivniku.

Loše partije njegovog Chelsea, neće se odraziti na formu u reprezentaciji.

"Sigurno u klubu situacija nije jednostavna, ali to se dešava u velikim klubovima, oscilacije su svugdje prisutne. Ja sam iskreno zadovoljan svojom formom i vjerujem da ću isto tako braniti u reprezentaciji ove dvije utakmice. Ne bojimo se nijednog protivnika na svijetu, ima reprezentacija prema kojima imate veći respekt, Irci su pobijedili Njemačku, a to zaslužuje poštovanje. Oni imaju prednosti, ali i mane, mi moramo u utakmicu ući odlučno, vjerovati u svoje kvalitete i nadam se da rezultat neće izostati", kazao je Begović.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.